Suficit u požarevačkom gradskom budžetu u 2019. godini je 1.936.926.000 dinara, moglo se čuti pri današnjem usvajanju predloga odluke o završnom računu budžeta grada Požarevca za prošlu godinu. Ukupno ostvareni prihodi u 2019. godini bili su 6.011.770.000, a ukupni rashodi 4.074.844.000 dinara. U 2019. godini došlo je do izvršenja kapitalnih projekata od 53,71%, što, kako je rekao gradonačelnik Saša Pavlović, nije česta situacija u mnogim gradovima.

Održana druga sednica Skupštine grada Požarevca 41593

Usvajanju završnog računa za prošlu godinu prethodila je tačka o prestanku mandata odbornika skupštine kada je prihvaćena ostavka Baneta Spasovića na mesto odbornika. Takođe, usvojena je i ostavka dosadašnjeg člana gradskog veća zaduženog za GO Kostolac i mesne zajednice, Darka Mirkovića. Zakletvu su zatim položili novi odbornici u ovom sazivu skupštine grada Požarevca.

Održana druga sednica Skupštine grada Požarevca 41593

Na dnevnom redu našao se i predlog odluke o ostvarivanju prava na naknadu za vantelesnu oplodnju gde je usvojeno da parovi mogu da ostvare naknadu troškova najviše dva puta, a iznos koji se iz budžeta opredeljuje za svaki par je ukupno 250.000 dinara. Međutim, gradsko veće rešenjem utvrđuje visinu finansijske podrške u konkretnom slučaju, na predlog komisije.

Između ostalog, usvojen je predlog izveštaja o izvršenju Odluke o budžetu grada Požarevca za prvih 6 meseci ove godine. Informacije o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz Programa poslovanja javnih i drugih preduzeća čiji je osnivač grad za oba kvartala 2020. godine.

Prihvaćen je predlog odluke o izmeni odluke o upravljanju javnim parkiralištima čime je utvrđeno da se odobrenje za rezervaciju na opštim parkiralištima pravnim licima, preduzetnicima i fizičkim licima može izdati za najviše 2 vozila u vlasništvu, ukoliko kapacitet parkinga to dozvoljava.

Data je saglasnost na izveštaj o stepenu realizacije programa poslovanja javnih preduzeća.

Van snage je stavljena odluka o sprovođenju javnog konkursa za izbor direktora JP „Ljubičevo“.

Još jedna od odluka na današnjem zasedanju lokalnog parlamenta u Požarevcu bilo je i imenovanje Slaviše Stojkovića za vršioca dužnosti direktora JP „Toplifikacija“. Tom prilikom Stojković je rekao da će nastaviti širenje toplifikacione mreže, kao i da će se truditi da sistem bude stabilan i u narednom periodu.

Održana druga sednica Skupštine grada Požarevca 41593
Slaviša Stojković, v.d. direktora JP „Toplifikacija“ Požarevac

Samo drugo zasedanje skupštine grada Požarevca proteklo je sa čestim javljanjem za reč predstavnika odborničke grupe „Most- Dosta je bilo“ i odgovorima čelnika grada i javnih preduzeća.

Održana druga sednica Skupštine grada Požarevca 41593

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments