U velikoj sali Kulturno prosvetnog centra danas je održana konstitutivna sednica Skupštine opštine Petrovac na Mlavi.

Za predsednika Skupštine opštine Petrovac na Mlavi izabran je Milanče Aćimović sa liste „Aleksandar Vučić – za našu decu.“ kome je ovo drugi mandat na ovoj funkciji, a za zamenika je izabran Dragan Marinković sa liste „Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije, Jedinstvena Srbija – Dragan Marković Palma“.

Za sekretara Skuštine opštine reizabrana je Milica Marković, diplomirani pravnik iz Petrovca na Mlavi.

U početnom delu sednice do izbora predsednika Skupštine opštine, u skladu sa Zakonom o Lokalnim izborima i Pravilnikom o radu Skupštine opštine, predsedavao je najstariji odbornik Radiša Dragojević. O ovom delu sednice izvršen je izbor verifikacionog odbora nakon čijeg izveštaja su potvrđeni mandati 50 odbornika Skupštine opštine Petrovac na Mlavi nakon Lokalnih izbora 2020. godine („Aleksandar Vučić – za našu decu.“ – 35 mandata, „Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije, Jedinstvena Srbija – Dragan Marković Palma“ – 9 mandata, „Grupa građana – SOP – Spasimo opštinu Petrovac na Mlavi“ – 4 mandata i Vlaška stranka most 2 mandata).

Za predsednika opštine Petrovac na Mlavi ponovo je izabran Duško Nedinić sa liste „Aleksandar Vučić – za našu decu.“, kome je ovo drugi mandat, a za zamenika predsednika opštine, takođe je za drugi mandat, ponovo izabran Goran Ristić sa liste „Aleksandar Vučić – za našu decu.“

U Opštinsko veće opštine Petrovac na Mlavi izabrani su: Saša Živojinović iz Petrovca na Mlavi, Stefan Jovanović iz Petrovca na Mlavi, Slobodan Milošević iz Petrovca na Mlavi, Ivan Sokolović iz Petrovca na Mlavi, Igor Cvetanović iz Petrovca na Mlavi, Dragan Kuzmanović iz Oreškovice i Draško Miljković iz Dubočke.

Autor i foto: Opština Petrovac na Mlavi