Konstitutivna sednica Skupštine opštine Veliko Gradište održana je danas, a lokalnim parlamentom od sada će predsedavati Vladimir Štrbac. Za njegovog zamenika izabran je Saša Živković dok je za sekretara Skupštine postavljena Tamara Marić.

Verifikovani su mandati 35 odbornika sa sedam lista. Većinu u lokalnom parlamentu činiće 21 odbornik sa liste „Aleksandar Vučić – Za našu decu“, pet odbornika dala je lista Ivica Dačić – ,,Socijalistička partija Srbije (SPS)“, tri su sa liste Glas naroda, po dva odbornika u novom sazivu Skupštine imaće Dr Jovica Kostić – „Za naše Gradište“ – Srpski pokret obnove i Grupa građana „Sačuvajmo ognjište“ – Dejan Selić dok je po jedno odbornički mandat pripao listama Zelena Stranka – Zelená Strana – Zlatibor Mitić i Dragan Marković Palma – Jedinstvena Srbija (JS).

U novom sazivu formirane su odborničke grupe „Aleksandar Vučić – Za našu decu“ i Ivica Dačić – ,,Socijalistička partija Srbije (SPS)“.

Na današnjoj sednici izabrani su i članovi Administrativnog odbora u sastavu Solfina Jovanović, Zorica Mladenović i Maja Pajić.

Izvršni organi opštine nakon proteklih lokalnih izbora biraće se na narednoj sednici koja će biti zakazana za utorak, 25. avgust.

Sednica je održana u svečanoj sali opštinskog zdanja, uz poštovanje mera bezbednosti povodom pandemije korona virusa.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments