U požarevačkom Gradskom zdanju održana je skupština Sportskog saveza Grada Požarevca, na kojoj su gosti bili predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković.

Održana skupština Sportskog saveza Grada Požarevca 15378

Prisutne je pozdravio gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović sledećim rečima: 

Održana skupština Sportskog saveza Grada Požarevca 15378

Bane Spasović

„Mišljenja sam da je zadatak Sportskog saveza grada Požarevca da bude spona između onih na terenu, sportskih radnika sa jedne i lokalne samouprave sa druge strane. Budite uvereni da je nama koji smo na čelu grada, a siguran sam da je to slučaj i sa ljudima koji vode našu državu, u najvećem ineresu da sport raste i razvija se.

Negujući profesionalni sport i sportiste, imamo zajednički zadatak da najpre čuvamo i pomognemo onu bazu koju čine amaterski klubovi i naravno školski sport. Idući ka tome iz perspektive sportske infrastrukture, ponosno mogu reći da će nam velika rekonstrukcija Sportskog centra Požarevac, kada se bude završila, doneti jednu od najboljih dvorana u toj klasi u Srbiji.

U sklopu ove ustanove, na raspolaganju će nam za nekoliko nedelja biti i balon hala, koju će moći da koriste i sportisti i rekreativci. Podsećam da smo za ovu godinu izdvojili i sredstva za projekat zatvorenog bazena koji će, kada se završi, biti još jedan važan segment u razvoju bazičnih sportova u našem gradu.

Ovo su bili neki od važnijih projekata, ali moram da naglasim da svake godine obnavljamo ili izgrađujemo po neko igralište u seoskim i gradskim mesnim zajednicama, svesni da istu priliku za bavljenjem sportom moramo dati svim građanima.

Pored infrastrukture, znamo da je i za redovno funkcionisanje klubova potrebno dosta novca, ali molim vas da uzmete u obzir da ga moramo trošiti racionalno jer on dolazi iz kase koja je vlasništvo svih građana.“

Održana skupština Sportskog saveza Grada Požarevca 15378

Zlatan Kostić

Sednicom je predsedavao predsednik Sportskog saveza Grada Požarevca Zlatan Kostić.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments