Najbolji riblju čorbu u velikoj konkurenciji skuvao je Dušan Stojićević, vođa ekipe ,,Mlavski kotlić“ iz Starog Kostolca.

U organizaciji Turističke organizacije i uz podršku Opštine Veliko Gradište, proteklog vikenda održane su 54. Alaske večeri.

1965.Godine grupa Alasa okupila se na ušću Peka i uz prigodno druženje obeležila svoj dan uz čuvenu Alasku čorbu. Tako se rodila ideja da se svake godine u letnjim mesecima obeleži dan neumornih Dunavskih „vukova“ po kojima je Gradište poznato od davnina.

Pobednik u kuvanju čuvene alaske čorbe je Dušan Stojićević, vođa ekipe ,,Mlavski kotlić“ iz Starog Kostolca.

Održane 54.Alaske večeri u Velikom Gradištu 21281

Ove godine, dva takmičarska dana ispunjena su mnogobrojnim događajima, u kojima je učestvovalo oko 800 učesnika iz preko  160 ekipa iz Velikog Gradišta i desetak mesta i gradova iz Srbije i Ruminije koje se takmičile u kuvanju  Alaske riblje čorbe.

Održane 54.Alaske večeri u Velikom Gradištu 21281
Foto:P.Jovanović

Prvi dan  Alaskih večeri protekao je u duhu kuvanja i degustiranje čuvene riblje čorbe za posetioce, podizanju zastave manifestacije, noćnog lova na šarana,takmičenju juniora u pecanju na plovak i predtakmičenje u odbojci na pesku.

Održane 54.Alaske večeri u Velikom Gradištu 21281

Organizacioni odbor trudio se da glavna tema svih takmičenja bude Dunav, i život Alasa kao simbol povezanosti velike, moćne reke i čoveka koji je prepoznao svu njegovu snagu, lepotu i bogatstvo.

Prvi put na ovim Alaskim večerima učestvoala je i Humanitarna organizacija ,,Srbija velikog srca“ iz Velikog Gradišta.

Pobednik u kuvanju čuvene alaske čorbe je Dušan Stojićević, vođa ekipe ,,Mlavski kotlić“ iz Starog Kostolca. Drugo mesto pripalo je Vladislavu Bogdanoviću iz Velikog Gradišta, a treće Slađanu Rajkoviću iz Klenovnika.

Održane 54.Alaske večeri u Velikom Gradištu 21281

Na letnjoj pozornici u gradskom parku,pred velikim brojem gledalaca ,,Amadeus  Bend“ svojim koncertom zatvorio je  ovogodišnje 54.Alaske večeri.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments