Nebojša Stefanović, potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova: „Imamo 31 pripadnika ministarstva kojima je dijagnostikovan kovid. Svaki pripadnik MUP-a koji izlazi na teren ima svu neophodnu opremu koju preporučuju epidemiolozi. Imamo sve mere koje smo preduzeli, od šaltera do organizacionih jedinica MUP-a. Primenjujemo sve mere da zaštitimo i njih i građane koji dolaze u kontakt sa njima. Sve mere smo primenili na vreme. Ne postoji ulica, grad, opština, mesto da nema policije. Oni kontrolišu ljude koji su u samoizolaciji.

Nažalost, izgubili smo jednog pripadnika MUP-a, imao je 58 godina, ostavio je suprugu i dve ćerke. Mi ćemo da pomognemo njegovoj porodici, on je 34 godine požrtvovano radio u MUP-u i naravno da nas je to pogodilo – rekao je Stefanović i dodao da će ujutru biti objavljeni detalji u vezi sa kršenjem policijskog časa i mere samoizolacije napominjući da će oštro biti kažnjeni svi koji krše zakon i tako rizikuju da zaraze sebe i druge.

Oko 3.000 prekršajnih i krivičnih prijava napisano je od početka vanrednog stanja, rekao je Stefanović i dodao da je izrečeno i više zatvorskih kazni zbog kršenja mera.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments