Povodom kampanje Oktobar mesec pravilne ishrane, Osnovna škola „Kralj Aleksandar I” Požarevac, i Zavod za javno zdravlje Požarevac u saradnji sa svim osnovnim školama na teritoriji grada Požarevca, 17. oktobra 2019. godine, od 11:00 časova, organizuju centralnu manifestaciju u prostorijama Osnovne škole „Kralj Aleksandar I” u Požarevcu.

U okviru pomenute manifestacije planirana je stručna prezentacija o pravilnoj ishrani, kulturno zabavni program i izložba zdrave hrane.

Kampanju Svetski dan hrane, devetnaesti put za redom, koordinira i organizuje Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut” sa mrežom instituta i zavoda za javno zdravlje uz podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

Veliki doprinos dosadašnjim uspesima kampanje dali su domovi zdravlja, osnovne škole i vrtići.

Ove godine kampanja Oktobar mesec pravilne ishrane realizuje se pod sloganom:

„Pravilna ishrana – dostupna i pristupačna svima. Za svet bez gladi”

Zavod za javno zdravlje Požarevac, kao i svake godine, u saradnji sa domovima zdravlja, osnovnim školama i vrtićima na teritoriji Braničevskog i Podunavskog okruga organizuje brojne aktivnosti sa ciljem da najšira populacija, a posebno deca i mladi, steknu znanje, formiraju ispravne stavove i ponašanje u vezi sa zdravljem i pravilnim navikama u ishrani.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments