Vladan Đulaković, Mihajlo Nestorović i Radmila Stjepović dobitnici su oktobarske nagrade koja se dodeljuje povodom Dana oslobođenja Požarevca, 15.oktobra. Pored njih biće nagrađeni i Sportski savez Grada Požarevca i lokalna Turistička organizacija.

Odbor za dodeljivanje nagrada doneo je odluku o nagrađenima povodom 15.oktobra.

Odlučeno je da da se novčanim iznosom od 58.770 dinara nagrade direktor Visoke tehničke škole strukovnih studija u Požarevcu, dr Vladan Đulaković, autor i idejni tvorac pozorišnog festivala „Viminacijum fest“ Mihajlo Nestorović i sekretar Društva za cerebralnu i dečiju paralizu u Požarevcu, Radmila Stjepović.

Njima će pripasti i povelja o nagradi.

Grad Požarevac nagradiće poveljom Grada Požarevca lokalni Sportski savez i Turističku organizaciju.

OBRAZLOŽENjE ODLUKE O NAGRADAMA – 15.10:

POVELjA O NAGRADAMA DODELjUJE SE I TO:

 1. Dr Đulaković Vladanu, direktoru Visoke tehničke škole strukovnih studija u Požarevcu;
  Dr Vladan Đulaković rođen je 1957. godine. Osnovnu i srednju školu završio je u Požarevcu. Diplomirao je na Poljoprivrednom fakultetu u Zemunu, specijalizirao u Italiji 1991. godine, a nakon toga i magistrirao i doktorirao na Poljoprivrednom fakultetu u Zemunu i stekao stručni naziv „Doktor biotehničkih nauka“. Po završetku studija počinje da radi u Zavodu za poljoprivredu „Stig“ u Požarevcu. U Višoj tehničkoj školi u Požarevcu radi od 1992. godine. Obavljao je razne poslove. U periodu od 1997. do 1999. godine radi u DP „Hrastovača“ Požarevac kao zamenik direktora, nakon čega biva postavljen za direktora Više tehničke škole u Požarevcu.
  Član je više stručnih asocijacija.
  Istovremeno je aktivan i u brojnim drugim društvenim delatnostima.
  Dobitnik je brojnih priznanja.
  Dao je nemerljiv doprinos u stručnom, pedagoškom i obrazovnom radu ove visokoškolske ustanove.
 2. Nestorović Mihajlu, autoru i idejnom tvorcu pozorišnog festivala „Viminacijum fest – Mitovi stari i novi“ Grada Požarevca;
  Mihajlo Nestorović je rođen 1966. godine u Požarevcu. Završio je glumu u Novom Sadu 1993. godine u klasi profesora Branka Pleše. Osim glume, bavi se i režijom i produkcijom.
  Uspešno se bavio i pedagoškim radom.
  Od juna 2014. godine je direktor Narodnog pozorišta u Somboru.
  Dobitnik je brojnih priznanja.
  Nestorović Mihajlo je dramski umetnik i direktor Pozorišta mladih u Novom Sadu od marta 2019. godine.
  Autor je i idejni tvorac pozorišnog festivala „Viminacijum fest – Mitovi stari i novi“ Grada Požarevca, koji je u drugoj godini postojanja dodatno afirmisao Grad Požarevac na kulturnoj mapi Srbije.
  Dao je nemerljiv doprinos u pozorišnoj umetnosti i kulturi.
 3. Stjepović Radmili iz Požarevca;
  Rođena je 1955. godine u Požarevca. Osnovnu i srednju školu završava u Požarevcu. U Beogradu završava Višu školu za socijalne radnike.
  Od samih početaka aktivno se uključuje u rad brojnih udruženja osoba sa invaliditetom. Radila je i u Centru za socijalni rad u Požarevcu.
  Poseduje licencu za obavljanje stručnih poslova iz sistema socijalne zaštite.
  Dala je nemerljiv doprinos u oblasti socijalnog i humanitarnog rada ne samo u Požarevcu, već i šire.

POVELjA SE DODELjUJE I TO:

 1. Sportskom savezu Grada Požarevca;
  Sportski savez Grada Požarevca je samostalan, dobrovoljan, neprofitabilan i nepolitički teritorijalni sportski savez na teritoriji Grada Požarevca, koji u svom članstvu okuplja 75 udruženja, klubova i saveza i pored organizacije klupskog sporta i staranja o njemu, kao važnu delatnost ističe i organizaciju školskog sporta.
  Sportski Savez Grada Požarevca je u 2019. godini od strane Sportskog Saveza Srbije proglašen za najbolji Sportski savez na teritoriji Republike Srbije i kao takav, postao je nosilac laskavog priznanja – Majske nagrade.
  Od brojnih aktivnosti ovog Saveza ističemo samo neke:
 • Kao i svake godine, pod pokroviteljstvom Grada Požarevca, SSG Požarevca i list „Reč Naroda“ organizuju proglašenje najboljih sportista i ekipa sa teritorije grada Požarevca za proteklu godinu. Za proteklu godinu, medalje, pehare i plakete je dobilo 8 ekipa, 14 sportista i sportistkinja, jedan trener i jedan sportski radnik.
  • Već dugi niz godina, Grad Požarevac i Sportski savez su uzorni domaćini Međunarodnoj biciklističkoj trci „Kroz Srbiju“. Ove godine je našem gradu učinjena posebna čast i završetak trke i proglašenje pobednika su organizovani u Požarevcu.
   Sportski savez grada je dao nemerljiv doprinos u oblasti razvoja sporta u Gradu Požarevcu.
 1. Turističkoj organizaciji Grada Požarevca.
  Turistička organizacija Grada Požarevca je ustanova čiji je osnivač Grad Požarevca. Osnovana je 1995. godine.
  Godinama organizuje značajne manifestacije Grada Požarevca, a naročito je aktivna u organizaciji brenda Grada „Ljubičevskih konjičkih igara“, za čiju organizaciju Grad već godinama dobija i republičko priznanje.
  Turistička organizacija je prepoznata ne samo u svom
  Gradu u kome deluje, već i u celoj Republici Srbiji.
  Prošle godine Turistička organizacija Srbije je dodelila nagradu Turističkoj orbanizaciji Grada Požarevca za
  najbolju manifestaciju u Srbiji „Turistički cvet“ za Ljubičevske konjičke
  igre.
  Dala je nemerljiv oblast u ovoj oblasti društvenog rada, ali i očuvanju srpske tradicije u duhovnosti, zahvaljujući brojnim manifestacijama koje organizuje.
0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments