U okviru Evropske nedelje sporta koja se održava širom Srbije, ovog četvrtka je i u Požarevcu u Hali sportova održan Olimpijski čas.

Gost Olimpijskog časa bila je Ivana Perović – mlada karatistkinja, osvajačica bronzane medalje na Olimpijskim igrama mladih u Buenos Ajresu 2018. i kadetski prvak sveta za 2017.

Olimpijski čas ima za cilj da učesnike upozna sa olimpijskim vrednostima kao što su fer plej, poštovanje, radost igre, izuzetnost i jedinstvo duha, tela i uma. Kroz veliki broj organizovanih radionica deca su sticala znanja o istoriji Olimpijskih igara, olimpijskim simbolima i sportovima, kao i znamenitim sportistima – olimpijskim herojima današnjice.

Organizacija ovakvog događaja je od velikog značaja za naš grad i našu decu jer će naučiti mnogo o sportu i olimpijskim vrednostima.„- rekla je Ana Miljanić, član gradskog veća za sport, omladinu i turizam grada Požarevca, koja je ujedno i otvorila ovaj čas

Mlada karatistkinja Ivana Perović izrazila je zadovoljstvo zbog učešća u ovom projektu: „Tu sam da vas motivišem da se družite i bavite sportom. Sa sportom dolaze i medalje, mnoga prijateljstva i zdraviji i kvalitetniji život – rekla je Ivana Perović.

0 0 vote
Article Rating
Tagged
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments