Omladina JAZAS-a Požarevac svojim radom unapređuje sve delatnosti u oblasti preventivnih mera za očuvanje i unapređenje zdravlja i bezbednosti mladih i suzbijanje rizika i faktora poremećaja zdravlja: podstiče mlade na aktivizam i volonterizam i razvija programe socijalnog preduzetništva u cilju zapošljavanja mladih; kroz informisanje, umrežavanje i neformalno obrazovanje nastojimo da zajedno sa mladima gradimo podsticajno okruženje gde se dostignuća mladih vrednuju na pravi način.

Omladina JAZAS-a Požarevac sprovodi projekat „Mladi su akcija“,a projekat sufinansira Grad Požarevac. Projekat poboljšava informisanje i mobilnost mladih, njihova interesovanja stavlja u fokus lokalne zajednice koja će priznati važnost volonterskog rada, umrežavanje volonterskih organizacija i drugih činilaca društva (javne ustanove, biznis sektor..).

Projektne aktivnosti imaju za cilj da izvrše društvene promene ali i da se oda priznanje i zahvalnost volonterima i volonterkama za ukupnu društvenu korist koju proizvode svojim dobrovoljnim angažovanjem u zajednici za dobrobit zajednice.

Jedna od projektnih aktivnosti je Festival volonterizma i jako bi voleli da nam se pridružite u promociji volonterizma i predstavite našu zajedničku borbu da im pružimo priliku za aktivno učešće i unapređenje kompetencija koje stiču volontiranjem.

Kao što znate, festival je prošle godine održan po prvi put i organizacije mladih i za mlade u Požarevcu su predstavile svoj program volontiranja.

Festival volonterizma 2 se održava 5. decembra, na Međunarodni dan volontera od 12 do 15 sati u holu Centra za kulturu.

Volontiranje ne doprinosi samo društvu i rešavanju problema koji postoje u njemu. Veoma važna karakteristika volontiranja je i lični razvoj osobe koja je angažovana kao volonter. Kroz volonterski rad, osobe mogu da razviju samopoštovanje i poštovanje prema drugima, kao i da primene svoje veštine i znanja kroz različite tipove volonterskih aktivnosti. Pored toga, oni na ovaj način mogu steći i nove veštine i znanja, koji im kao praktično iskustvo u budućnosti mogu povećati šanse za zaposlenje ili društveno ispunjeniji život.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments