Predsednik Gradske opštine Kostolac, Serdžo Krstanoski, tokom prošle nedelje sastao se sa rukovodstvom OPK „Rudar 2001“ i rukovodstvom OPK „Rudar 1933“ Kostolac. Kostolački fudbaleri su posle niza godina ponovo u usponu, nakon plasmana kadeta Omladinsko pionirske škole „Rudar 1933“ Kostolac na drugo mesto Druge kadetske lige Podunavsko – Šumadijske grupe u sezoni 2019-2020. Ovaj uspeh im je omogućio plasman u viši rang, te novu sezonu započinju u ligi regiona Zapadne Srbije.

„Gradska opština Kostolac je u poslednje 4 godine uložila više od 90 miliona dinara u funkcionisanje 25 sportskih klubova i udruženja na teritoriji Gradske opštine, kao i 60 miliona dinara u sportsku infrastrukturu. Novina od 2019. godine je otvaranje omladinskih škola fudbala i rukometa, a u planu je i škola muške i ženske odbojke i ženskog rukometa. Akcenat je na omladinskim školama kako bi naša deca mogla da se bave sportom od najranijeg uzrasta“, ističe Serdžo Krstanoski, predsednik Gradske opštine Kostolac.

OPK „Rudar 1933“ Kostolac zasluženo u višem rangu 41281

Kako je reč o klubu koji je imao značajnu podršku Gradske opštine Kostolac, predsednik Krstanoski naglašava da je opredeljenje ove Gradske opštine da pomogne i podrži razvoj sporta, posebno mlađih kategorija fudbalera, rukometaša i odbojkaša, jer su oni budućnost Kostolca, Požarevca i Srbije.

„Zahvaljujući kadetima, posle dugo godina, ,,Rudar 1933“ Kostolac se od ove jeseni ponovo nalazi na fudbalskoj mapi Regiona zapadne Srbije. Za samo 8 meseci, kadetska i pionirska ekipa kostolačkog „Rudara 1933“, pokazala je da može da se takmiči u Braničevskoj ligi. Zahvaljujući igračima, trenerima, upravi, i uz pomoć roditelja, uspeli su da se dobro organizuju, a uz kvalitetan rad došao je i rezultat“, istakao je Krstanoski, i dodao:

Gradska opština Kostolac je prepoznala značaj osnivanja omladinskih i pionirskih škola u Kostolcu, koje su značajne za razvoj mladih i omladinskog sporta. Kako je fudbal danas sport broj jedan svuda u svetu, cilj nam je da se što veći broj dece bavi sportom, da treniraju fudbal, da imamo 3-4 školovana trenera sa licencom, da „Rudar 1933“ Kostolac igra kvalitetnu ligu Zapadne Srbije, a odatle se stvaraju igrači za prvi tim. Takođe, to je recept za sve sportove, sve klubove u Kostolcu – oslonite se na decu iz Kostolca i naše okoline.“

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments