Prilikom uručenja današnje donacije gradskog štaba za vanredne situacije grada Požarevca odnosno gradskih privrednika, dr Danko Nikolić, direktor Opšte bolnice u Požarevcu upitan je od strane novinara koliko je zaposlenih tj. zdravstvenih radnika u izolaciji zbog eventualne zaraženosti koronavirusom:

Opšta bolnica u Požarevcu: da li ima zaraženih? 33804

„Manji broj ljudi je u izolaciji i svi su u dobrom opštem stanju. Kod većine njih uzeti su i kontrolisani uzorci , očekujemo rezultate svih radnika, a kad dobijemo rezultate svi ćete biti obavešteni. Neki su već vraćeni na posao, ali sve zvanične informacije dobićete čim ih budemo imali. To je mali broj radnika i to ne utiče na funkcionisanje bolnice. To su zaposleni sa više odeljenja, ali svi su u dobrom opštem stanju.U bolnici nema hospitalizovanih zaraženih, ima uzorkovanih ali još nemamo potvrdu.“

Podsećamo, postoje nezvanične informacije da je pre par nedelja u požarevačku bolnicu primljena starija osoba ženskog pola kod koje je posle nekoliko dana utvrđena zaraženost virusom,a koja je navodno od posledica virusa korona i preminula. U kontakt sa dotičnom osobom došlo je nekoliko radnika bolnice bez zaštitne opreme jer nisu ni znali da je ona zaražena.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments