Svečanom akademijom održanoj u sali Doma kulture u Porodinu, opština Žabari obeležila je Dan opštine i Dan oslobođenja u Drugom svetskom ratu.

U svečanom delu Akademije prisutnima su se obratili predsednik opštine Žabari, Jovan Lukić i presednik Skupštine opštine Žabari, Dejan Adamović.

Opština Žabare obeležilo Dan opštine i Dan oslobođenja 24258

Nakon njihovog obraćanja dodeljena su opštinska priznanja najboljim pojedincima i pravnim subjektima koja su se u periodu od 8. oktobra 2018. godine do 8. oktobra 2019. najviše istakli u radu koji su doprinelu uspešnoj poslovnoj godini opštine Žabari u periodu između dva obeležavanja.

Nakon završetka oficijalnog dela Akademije prisutnima je priređen kulturno-umetnički program u izvođenju dramskog umetnika iz Beograda, Milenka Pavlova, soliste na violini Momu Stanojevića i hora muzičke škole „Mokranjac“ iz Beograda.

Nakon intoniranja Himne Srbije, prvi se prisutnim obratio predsednik Skupštine Opštine Žabari, Dejan Adamović koji je pozdravivši sve prisutne govorio o tradiciji i uspešnosti opštine Žabari.

Opština Žabare obeležilo Dan opštine i Dan oslobođenja 24258

-Iako je opština Žabari među najmanjima u Srbiji, to je ne sputava da bude uspešna u svim poljima delatnosti. Naprotiv, vrednoćom i predanim radom svih žitelja opštine Žabari, uz svesrdnu podršku opštinskog rukovodstva, doprineli su da danas proslavimo i obeležimo još jednu uspešnu godinu u periodu između dva obeležavanja Dana opštine, istakao je predsednik Skupštine opštine Žabari, Dejan Adamović.

Predsednik opštine Žabari, Jovan Lukić naglasio je da su sumirujući rezultate iz protekle godine, zaključio da su dobrim planiranjem uspeli da reše neke od ključnih problema u opštini na čijem je čelu.

Opština Žabare obeležilo Dan opštine i Dan oslobođenja 24258

-Zahvaljujući predanom radu opštinskog rukovodstva, radnika opštinske uprave, javnih preduzeća i ustanova, ali i dobrom saradnjom sa Vladom republike Srbije, njenim resornim ministarstvima i institucijama uspeli smo da uradimo mnogo i da u određenim segmentima građanima opštine Žabari poboljšamo kvalitet života-istakao je u svom govoru prvi čovek Žabarske opštine Jovan Lukić, dodavši da će prisutni detaljnu biti upoznati šta je to urađeno u proteklih godinu dana u filmu koji će se odmah prezentovati“.

Nakon obraćanja opštinskih čelnika prikazan je osamnaesto minutni film gde je prikazano sve šta se uradilo u opštini Žabari u periodu između, prošlogodišnjeg i ovogodišnjeg obeležavanja Dana opštine.

Kraj oficijalnog dela obeležen je dodelom oktobarskih priznanja najuspešnijima.

Ukupno je dodeljeno 22 priznanja: jedna Oktobarska nagrada, tri Oktobarske plakete 11 Oktobarskih zahvalnica, kao i sedam zahvalnica koje se po prvi put dodeljuju penzionerima opštinske uprave otišlih u penziju 2016. godine i kasnije- Oktobarsku nagradu, koja se sastojala od izgavirane plakete, knjige o učešću Srbije u Prvom svetskom ratu i novčanog dela u iznosu od 60. 000 dinara, dobio je Aleksandar Jokić iz Beograda član Izvršnog odbora SNS i koordinator te stranke za podunavski i braničevski okrug.

Ovo najveće opštinsko priznanje, Oktobarsku nagradu Jokiću je uručio predsednik opštine Jovan Lukić, za izuzetan doprinos u razvoju i afirmaciji u opštini Žabari u 2018. godini. Oktobarske plakete uručio je Predsednik žabarske Skupštine Dejan Adamović, dok je Oktoborske zahvalnice dodelio zamenik presednika opštine, Zlatko Dragutinović.

Opština Žabare obeležilo Dan opštine i Dan oslobođenja 24258

U ime dobitnika Oktobarskih priznanja prisutnima se obratio dobitnik Oktobarske nagrade Aleksandar Jokić koji se u ime svih nagrađenih zahvalio na ukazanom poverenju i časti, ujedno rekavši da novčani deo dobijene nagrade daje Fudblskom klubu „Pomoravlje“ iz Vlaškog Dola, kako bi im tim skromnim doprinosom pomagao u daljem takmičenju.

–Veoma sam počastvovan ovom nagradom. Mogu da kažem da je žabarsko rukovodstvu uz svesrdnu pomoć Vlade i predsednika republike Srbije, Aleksandra Vučića u protekloj godini mnogo uradilo.

Oni su pokazali veliku odgovornost, mudrost i svestrani rad u realizovanju projekata za poboljšanja uslova života u Žabarima. Poručujem im da tako i u narednom periodu nastave i da sve svoje resurse uključe u poboljšanju životnog standarda svih građana opštine kojom rukovode, rekao je ovogodišnji dobitnik Oktobarske nagrade, Aleksandar Jokić.

Svečanoj akademiji prisustvovali su pored predstavnika lokalne samouprave, odbornika, predstavnika Javnih preduzeća i ustanova, pripadnika vojske, policije i sveštenstva i predstavnici svih opština Braničevskog upravnog okruga, kao i predstavnici grada Požarevca.

Nagrađeni oktobarskim priznanjima

Pored dobitnika Oktobarske nagrade koja je dodeljena Aleksandru Jokiću dodeljene su i Oktobarske plakete.

Plakete su dobili: Nacionalna služba za zapošljavanje-filijala Požarevac, Sportski savez opštine Žabari i Fudbalski klub „Pomoravlje“ iz Vlaškog Dola.

Oktobarskim zahvalnicama nagrađeni su: Stokić Slađana iz Aleksandrovca, glavna sestra u DZ „Žabari“, Tihomir Draguljević, predsednik MZ „Miijevo“, Dragi Čičić iz Porodina, Krinka Obradović, administrativni radnik iz Žabara, Nikola Nikolić poljoprivrednik iz Polatne, Filip Janković, poljoprivrednik iz Žabara,Mario Ilić iz Kočetina, proizvođač mleka i farmer, Slađana Janković Vučković, predsednica MZ“Simićevo“, Stefan Vitković, poljoprivrednik iz Simićeva, Nenad Cvejić iz Aleksandrovca, Bojan Obradović iz Aleksandrovca i Darko Glišić muzički umetnik iz Velike Plane. Posebne zahvalnice dobili su penzioneri opštinske uprave: Biljana Stanojević iz Žabara, Svetlana Dinić iz Žabara, Slavica Vukašinović iz Aleksandrovca, Slavica Savić iz Aleksandrovca, Dragoslav Marković iz Aleksandrovca, Milan Obradović iz Žabara i Zoran Jakovljević iz Simićeva.

Autor:Danas

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments