Osnovna škola „Jovan Cvijić“ u Kostolcu početak nove školske godine obeležava prijemom prvaka u ponedeljak 31. avgusta 2020. godine u 09:00 časova, kao i prijemom učenika petog razreda od 11:00 časova. Prijem prvaka u izdvojenim odeljenjima je takođe u ponedeljak 31.avgusta 2020. godine u izdvojenim školama.

Škola za rad od 1. septembra opredelila se za kombinovani model nastave i podelu odeljenja na podjednake grupe A i B. To znači da je rad organizovan uživo i na daljinu, a sprovodi se u prepodnevnoj i popodnevnoj smeni.

Učenici nižih razreda (od prvog do četvrtog) pohađaće nastavu u prepodnevnoj smeni svakodnevno i imaće po četiri časa u trajanju od trideset minuta. Smene grupa A i B vršiće se od 8 do 10.30 časova i od 11 do 13.30 časova. Ovakav model biće primenjen u centralnoj školi, dok izdvojena odeljenja idu u školu po osnovnom modelu i to u prepodnevnoj smeni.

Organizacija nastave u OŠ „Jovan Cvijić“ u Kostolcu 40914

Učenici viših razreda (od petog do osmog) dolaziće u školu popodne. Grupa A pohađaće nastavu uživo ponedeljkom, sredom i petkom, dok će grupa B biti u školi utorkom i četvrtkom. Tokom naredne nedelje grupe će se rotirati. Dok nisu u školi, učenici će pratiti onlajn nastavu, čiji će sadržaji biti usklađeni sa nastavom u školi. Časovi su, takođe, u trajanju od trideset minuta.

Ovakvim načinom rada biće ispoštovane sve preporučene mere prevencije i zaštite od epidemije, čemu će doprineti i redovna dezinfekcija učionica i prostorija u kojima borave učenici.

Produženi boravak kao i đačka užina neće biti organizovani prve nedelje septembra.

Sve dodatne informacije vezane za početak školske godine škola redovno postavlja na sajt škole, gde se roditelji mogu svakodnevno informisati.

Izvor: OŠ „Jovan Cvijić“ Kostolac

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments