U prostorijama Gradske opštine Kostolac upriličen je svečani  prijem za najbolje učenike Osnovne škole „Jovan Cvijić” Kostolac, koji su se tokom osmogodišnjeg školovanja  isticali u nastavnim i vannastavnim aktivnostima i ostvarili visoke rezultate na brojnim takmičenjima.

Učenike i njihove roditelje dočekali su predsednik Gradske opštine Kostolac, Serdžo Krstanoski i predsednica Skupštine, Milena Cerovšek.

Krstanoski je čestitao učenicima na uloženom trudu i radu.„Važno je ulagati u svoje obrazovanje, važno  je zadovoljavati znatiželju za novim znanjem, jer to je nešto što vam niko ne može oduzeti“, poručio je učenicima predsednik opštine.

Organizovan prijem za najbolje učenike u Skupštinskoj sali GO Kostolac 05.07.2019 20646
Foto:GO Kostolac

„Gradska opština Kostolac zaista vodi računa o budućim perspektivnim stanovnicima koji će svojim znanjem doprineti razvoju ove opštine. S tim u vezi uoči gradske slave Svetog velikomučenika Prokopija na svečanoj akademiji biće  uručenena  gradeodpo 70 hiljada dinara đacima generacije Osnovne škole „Jovan Cvijić” i Tehničke škole sa domom učenika „Nikola Tesla”, a od ove kalendarske godine Odlukom Skupštine dodeljujemo i nagrade za sportistu generacije odpo 35 hiljada dinara za učenike osnovne i srednje škole, rekao je Krstanoski.

Mladi su svakako budućnost ovog  grada i  jednog  dana treba da preuzmu ovaj grad, unaprede  ga, i da sve vrednosti koje su na sledili prošire i podignu na neki viši nivo. Garancija svega toga jesva kako njihov zapažen uspeh u školi“, rekla je predsednica Skupštine Milena Cerovšek poželevši im puno uspeha u daljem školovanju, da nasave da rade na sebi, a rezultati će sami posebi doći.

Školske 2018/2019. godine đak generacije je učenik 8/3 odeljenja Vasilije Kovačević, najangažovaniji učenik je Dunja Vulić, učenica 8/3 odeljenja, dok je za sportistu generacije proglašena gimnastičarka Iva Crnoseljanski, učenica 8/3 odeljenja.

Organizovan prijem za najbolje učenike u Skupštinskoj sali GO Kostolac 05.07.2019 20646
Foto:GO Kostolac

Prijem je bio i prilika da se čuju sugestije i razmišljanja  mladih.

Autor i Foto:GO Kostolac

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments