Prilikom odmeravanja kazne uzeto u obzir da je optuženi u vreme ubistva bio mlađi punoletnik i da je godinama trpeo nasilje svog oca.

Apelacioni sud u Kragujevcu potvrdio je presudu Višeg suda u Požarevcu, kojom je Aleksandar Ljubenović (25) iz Kučeva osuđen na osam godina zatvora zbog ubistva svog oca Srećka Ljubenovića (38).

Prilikom izricanja presude za ovo krivično delo, za koje je zakonom predviđena kazna od pet do 15 godina zatvora, Viši sud je uzeo u obzir dugogodišnje fizičko zlostavljanje koje je optuženi trpeo od svog oca, kao i činjenicu da je on u vreme izvršenja krivičnog dela bio mlađi punoletnik, jer je imao 18 godina.

Ovo ubistvo dogodilo se 21. maja 2013. godine, u porodičnoj kući Ljubenovića u Kučevu. Kada je saznao da je otac ponovo maltretirao njegovu majku, optuženi je uzeo pištolj i, jednim hicem u slepoočnicu, usmrtio ga na spavanju.

Posle toga telo je uvio u čaršav, prekrivač i dve plave cirade i, zajedno s majkom, ubacio ga u gepek „mercedesa“. Sutradan su optuženi i njegova majka telo odvezli na njivu, vlasništvo njenog dede, i tamo ga zakopali.

U zakopavanju tela Ljubenovićima su pomagala dvojica meštana, kojima su rekli da se radi o svinji zaraženoj trihinelozom. Za ovaj zločin saznalo se tek krajem aprila prošle godine, pet godina nakon što je izvršeno.

Autor. Novosti

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments