U JKP „Komunalne službe“ Požarevac formirana je Zajednica sindikata Srbije. Na izbornoj skupštini, za predsednicu sindikata izabrana je Maja Angelovska koja kaže da duboko veruje da će se ovim činom, pored ISO standarda i očekivane dodele Reciklažnog centra, požarevačko preduzeće izuzetno afirmisati.

Maja Angelovska, predsednica ZSS – Komunalne službe Požarevac

“ Nadamo se da će nam se pružiti velike prednosti na tržištu u nivou usluga koje pružamo. Razlog našeg novog organizovanja je domakratizacija sindikalnih pitanja, tačnije davanje radnicima više prilika, a da se istovremeno sa drugim sindikatima komunalnog preduzeća borimo za bolji status zaposlenih kako bi se rad i život odvijao lakše i udobnije u svakom smislu.

Mi smo tu za sve zaposlene, da se nađemo našim radnicima uvek kao pomoć i podrška, a posebno svim članicama i članovima sindikata.

Izražavam veliku privilegiju da se, u današnje vreme, zajedno sa Izvršnim odborom sindikata sa jedne strane i rukovodstvom preduzeća sa druge, borim za naše radnike koji obavljaju i najteže poslove. Složićete se sa mnom da bez naših vozača, kao i svih drugih radnika: higijeničara, kosača, čistača javnih površina, majstora mehaničara, bravara, grobara i radnika ostalih delatnosti našeg preduzeća ovaj grad ne bi mogao da funkcioniše.

Želim da građani grada Požarevca znaju da smo mi tu za njih, ali se istovremeno nadamo i želimo da naš rad bude prepoznat i uvažen, pogotovu nakon svih racionalizacija u kojima smo ostali bez velikog broja zaposlenih.

Očekujem fantastičnu saradnju sa našim mladim direktorom Markom Marjanovićem i posebno bih se zahvalila napem dugogodišnjem prijatelju, gospodinu Goranu Ivkoviću, predsedniku Zajednice sindikata Srbije – Vodovod Požarevac na maksimalnoj angažovanosti i formiranju i radu našeg sindikata.

Verujem da ćemo svi zajedno započeti jedno novo poglavlje u sindikalnim aktivnostima našeg grada.“