Svečanom akademijom u požarevačkom Centru za kulturu, u ponedeljak, 16. decembra, OŠ „Kralj Aleksandar I“ proslavila je osam decenija rada i postojanja.

Manifestacija „Kraljevski dani“ trajala je nekoliko nedelja i završnica je bila Svečana akademija na kojoj je bio bogati kultrurno umetnički program i dodeljene su zahvalnice i povelje zaslužnim pojedincima i organizacijama.

Na samoj akademiji goste je pozdravio direktor škole, Goran Seger, koji je istakao da su u prethodnoj godini realizovali velike investicije što ih, kako kaže, obavezuje da još kvalitetnije i sadržajnije rade i postižu bolje rezultate.

„Mnogo toga je urađeno sredstvima grada Požarevca, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva pravde, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. U godini jubileja škola je dobila novi izgled – urađeni su novi toaleti, dvorište škole, nabavljen novi školski nameštaj, novi računari, urađeni su podovi u pojedinim učionicama, nova bina koja menja enterijer škole.“ – istakao je Seger.

Osnovna škola „Kralj Aleksandar I“ proslavila 80 godina postojanja 27041

Tokom proteklih decenija bilo je različitih promena u školi. Promena imena, promena namene i forme, promena infrastrukture i kapaciteta, nastavnog kadra i ljudi na njenom čelu. Ipak  jedna stvar se nikad nije menjala, cilj je bio isti, da vrsni pedagozi škole prenesu svoje znanje mladim Požarevljanima, kojima su se tokom studija i nakon njih uvek ponosili. Odluka roditelja da vam povere ono najvrednije što imaju govori dovoljno o veličini i značaju Osnovne škole „ Kralj Aleksandar Prvi“ – rekao je Bane Spasović, gradonačelnik Požarevca.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments