Zlotska reka – Zlot 06.06. – 07.06.2020.godine

Takmičarska godina za mušičare u Srbiji započela kao i prošle godine na Zlotskoj reci u selu Zlot sa tom razlikom što je ove godine učestvuje veći broj takmičara.

U selu Zlot na zvaničnom treningu 05.06.2020.god. okupila su se 23 takmičara od prijavljenih 24 u borbi za titulu prvaka Srbije u mušičarenju odnosno na Državnom izbornom prvenstvu u disciplini mušica. Ova takmičarska godina je počela sa zakašnjenjem zbog pandemije korona virusa, a prva dva kola na Zlotskoj reci bila su planirana za kraj marta.
OSR „Smuđ“ je pretstavljala već uigrana trojka Martić, Marković, Mišić.


Prvenstvo Srbije u mušičarenju popularno zvano „Liga“ ove godine oplemenilo je dosta debitanata inače odličnih ribolovaca, ali i povratnika iz Kluba No1 Valjevo čime je liga znatno ojačala i dobila ne samo na kvantitetu već i na kvalitetu.

Uslovi za ribolov ni ove godine nisu išli na ruku takmičarima, vodostaj je bio prilično nizak uprkos tome što je prethodni period obeležilo kišovito i hladno vreme za ovo doba godine.
Iako je Zlotska reka prilično bogata potočnom pastrkmom, otežani uslovi uticali su na to da puno takmičara u svojim sektorkim mestima ne upiše ni jednu mernu ribu.


U velikoj borbi nakon dva dana najviše iskustva i znanja pokazao je naš Milan Martić i vrhunskim pecanjem u generalnom plasmanu zauzeo je prvo mesto. Mišić je odlično otpecao dva sektora, ali je imao i loše trenutke zauzevši na kraju 8 poziciju na tabeli dok je Marković imao poteškoća u B sektoru i zauzeo je 15 mesto, ali je u A sektoru uspeo da ulovi najveći ribu 39cm.
Značajno je i to da je veliki broj debitanata, mladih ribolovaca jako dobro otpecao i uneo svežinu u ovo takmičenje.

Takođe je važno napomenuti da je do kraja lige ostalo još pet kola, da se razlike u sektorskim poenima između takmičara jako male i da je za konačni plasman u ligi sve otvoreno.

Presednik sekcije
Mićiš Aleksandar

Foto: OSR Smuđ Požarevac