Osuđenici radno angažovani u krojačkom pogonu sami su pokrenuli akciju „Doniraj masku školarcu“ i odrekli se plate koju primaju za rad u korist kupovine materijala, krojenja i šivenja maski.

Na samom početku epidemije, osuđenici u zavodima u Sremskoj Mitrovici, Nišu, Zabeli i ženskom zatvoru u Požarevcu počeli su dnevno da šiju i do 6.000 zaštitnih maski za zaposlene i lica lišena slobode u svim zavodima. Ta proizvodnja i dalje traje i proširena je na izradu zaštitnih odela, nazuvica i kapa. Takođe, na početku epidemije, oko 4.700 osuđenika u najvećim zavodima u zemlji odreklo se jednog suvog obroka u korist najsiromašnijih građana, što su takođe sami inicirali.

Osuđenici radno angažovani pokrenuli akciju "Doniraj masku školarcu" 41637

U julu je 174 osuđenika u KPZ Zabela doniralo 122.000 dinara za lečenje bolesne dece u Srbiji, odričući se dela novca od jednokratne pomoći države od 100 evra za ublažavanje posledica epidemije korone.

Više od 200 osuđenika u Kazneno-popravnom zavodu u Sremskoj Mitrovici doniralo je 235.600 dinara za izradu više od 16.000 višekratnih zaštitnih maski za đake od prvog do četvrtog razreda svih osnovnih škola u tom gradu, saopštila je Uprava za izvršenje krivičnih sankcija.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments