Sveštenik Predrag Popović poslao je poruku sa plaže u Baru, nakon hodoćašća od gotovo 500 kilometara, u kojoj je poručio da je „Ovo kraj jednog, ali početak novog putovanja“. 

Paroh pri hramu Svetih apostola Vartolomeja i Varnave u Velikoj Plani, peške je pošao na pokloničko putovanje do manastira Ostrog.

Na ovom nesvakidašnjem hodočašću bili su i njegova duhovana deca Ivan Tupajić, Ivan Ćirković, Jelica Pavlović i Miroslav Ojdanić. Putovanje dugo skoro 500 kilometara, otac Predrag je započeo 9. februara, a do Ostroga je stigao 22. februara.

Otac Predrag pešačio od POŽAREVCA DO OSTROGA ZA SPAS SVETINJA: Vidimo se u novom svitanju SVETA Goro! Vaskrsao je narod! 30460

Otac Predrag pešačio od POŽAREVCA DO OSTROGA ZA SPAS SVETINJA: Vidimo se u novom svitanju SVETA Goro! Vaskrsao je narod! 30460

 

„Vidimo se u novom svitanju Sveta Goro“, poručio je Popović sa plaže u Baru.

„Sa sinoćnom litijom u Baru završili smo naše putovanje u Crnoj Gori. Mi ovde nemamo šta da učimo ljude. Oni su, kada je zakon izglasan, krenuli u svoje crkve, krenuli su molebani i sami krenuli u litije“ poručio je on i dodao da gaji nadu da će, isto kao i u Crnoj Gori, narod vaskrsnuti svuda gde Srbi žive.

A, nakon 15 dana dugog hodočašća, miolitve sv. Vasiiju Ostroškom i učešću u molebanima i litijama, sveštenik Popović i njegovi saputnici rešili su da se „poklone i prelepom Jadranu“ iako je februar.

Foto: Privatna arhiva FB P.Popović

 

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments