Svečanim otvaranjem u Svetosavskoj ulici, danas je građanima Požarevca predstavljeno Udruženje IT Hub & Co-Working Centar “Digital 012”.

Udruženje je osnovano u cilju razvoja informacionih tehnologija u privredi i društvu, zasnovano je na ideji uzajamne podrške i razmene znanja i ideja. Organizovanjem raznovrsnih radionica, obuka, seminara i predavanja, kao i nizom povezanih aktivnosti, udruženje Digital 012 će pružati priliku građanima svih uzrasta da prepozanju svoje talente i upoznaju veštine korišćenja digitalnih alata i savremenih metoda rada, a onima koji već uveliko vladaju ovom materijom, olakšava put pronalaženja tržišta za plasman svojih rešenja, potencijalnog poslodavca ili pokretanje samostalne delatnosti.

Foto: T. Bogosavljević

„Imao sam cilj da svog sina i njegove drugove naučim C++ u programiranju igrica. Sve je krenulo jednostavno i rezultati su sami dolazili po sebi, pohvaliću ih da su uspevali da budu prvi na regionalnim takmičenjima, a plasirali su se čak i do državnih takmičenja. Danas razvijaju svoju komercijalnu igricu za koju sam ubeđen da će kada bude plasirana napraviti uspeh na svetskom nivou. Iz tog iskustva sam shvatio da smo kao ljudska vrsta predodređeni da radimo u grupama i da uz kvalitetno mentorstvo i brz protok informacija možemo postići mnogo više. Želim da se iskreno posvetim ovome i da mlade generacije dovedemo do digitalnog doba na veoma jednostavan način“. – rekao je Zoran Rajčić, jedan od osnivača.

Udruženje „Digital 012“ posebnu pažnju posvećuje najmlađima koji u okviru kreativnih radionica imaju priliku da pravilno kanališu svoju energiju i kroz zabavu razviju kreativnost, logiku i usvoje nova znanja, ali i da aktivno učestvuju u stvaranju programa i igrica, i na taj način počnu da posmatraju svoj digitalni SVET iz jedne drugačije perspektive.

Ključne aktivnosti udruženja „Digital 012“ zasnovane su na organizovanju obuka, radionica i predavanja u oblasti digitalnih i informacionih tehnologija, a posebna pažnja je posvećena deci i mladima kroz programe razvoja logike i kreativnosti, kao i kanalisanje interesovanja za informatičke alate i digitalne servise .

Tagged