Na Sajmu zapošljavanja učestvovalo je 26 poslodavaca sa iskazanim kadrovskim potrebama za 145 slobodnih radnih mesta, od čega je 12 za osobe sa invaliditetom.

Otvoren Sajam zapošljavanja u Požarevcu 18957

Otvaranju sajma su prisustvovali član Upravnog odbora Nacionalne službe za zapošljavanje Dragan Jakovljević i zamenik gradonačelnika Grada Požarevca Saša Pavlović, koji je otvorio ovogodišnji Sajam zapošljavanja.

Otvoren Sajam zapošljavanja u Požarevcu 18957

Dragan Jakovljević

Član Upravnog odbora Nacionalne službe za zapošljavanje Dragan Jakovljević je istakao da je saradnja između lokalne samouprave i NSZ odlična, što je rezultiralo većom ponudom radnih mesta.

Otvoren Sajam zapošljavanja u Požarevcu 18957

Saša Pavlović

Zamenik gradonačelnika Grada Požarevca Saša Pavlović je ovom prilikom rekao da se svi u gradu trude da stvore ambijent da se investitori u što većem broju odluče da svoj posao prenesu ili započnu u našem gradu, i donesu zaposlenje. Takođe, odlučili smo se da na tom putu postavimo i neke prepreke za one koji nemaju na umu dugoročno bavljenje biznisom, već samo žele brzu zaradu i subvencije države ili grada.

To je razlog što nemamo više proizvodnje i realizovanih investicija, ali nam je oduvek bio, jeste i biće prvi prioritet pri dolasku investitora, zaštita radnika i njihovih prava. Saradnja između lokalne samouprave i NSZ je do sada bila izuzetno intenzivna i uključivala je, između ostalog, i zajedničko konkurisanje nadležnom Ministarstvu za sufinansiranje mera aktivne politike zapošljavanja. Idući korak dalje, Požarevac je prošle godine samostalno izdvojio sredstva za sprovođenje javnih radova u gradu Požarevcu i Gradskoj Opštini Kostolac.

Sa 10 miliona dinara koliko je izdvojeno finansirano je 7 projekata i radno angažovano 60 lica sa evidencije u Požarevcu i Kostolcu. Ove godine grad Požarevac nije smanjivao tu sumu i sa ovim sredstvima je planirana realizacija javnih radova i stručne prakse koja će pomoći mladim ljudima da steknu radnog iskustva u struci.

Otvoren Sajam zapošljavanja u Požarevcu 18957

Sonja Mirić Mladenović

Nude se poslovi za lica različitih obrazovnih profila i svih stepena obrazovanja, a najveće potrebe su za zapošljavanjem vozača B, C, D i E kategorije, prodavaca u maloprodaji i na terenu, pomoćnih građevinskih radnika, stolara, pekara, bankarskih tehničara.

U nešto manjem broju poslodavci su iskazali potrebe za frizerima, mašinskim tehničarima, građevinskim tehničarima, turističkim tehničarima, bravarima, zavarivačima, vulkanizerima, tapetarima.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments