U prostorijama Male galerije Narodnog muzeja u Požarevcu, kulturno-umetničkim programom sioć je zvanično otvorena izložba fotografija #kulturazamlade, namenjena ljubiteljima instagrama i fotografija i biće dostupna za posetioce do 3. decembra.

Ispred Narodnog muzeja obratila se Marina Radosavljević, koja je istakla da od 2016. godine podržavaju rad i aktivnosti Art Distrikta, te da Muzej kao javni sektor ima obavezu da podrži civilni sektor tamo gde se oseti javni interes.

„Fotografije #kulturazamlade prikazane su prvenstveno na instagramu, kako bi mladi imali priliku da pokažu kakav je njihov odnos prema kulturi i gde sve oni nju vide.“ – rekla je Julija Bašić, predsednica Art Distrikta.

Izložba je bila putujućeg karaktera gde su prvo gostovali u Žagubici tokom Noći muzeja, zatim u Golupcu za Dan mladih, a putovanje se „zaključuje“ upravo u Požarevcu. Predsednica Art Distrikta takođe je istakla da izložba neće biti prekinuta u online svetu i da svi oni koji žele mogu i dalje da „kače“ svoje fotografije sa heštegom #kulturazamlade.

U projektu su učestvovali Art Distrikt, Omladina JAZAS-a, Krovna organizacija mladih Srbije, sa finansijskom podrškom Ministarstva omladine i sporta.

0 0 vote
Article Rating
Tagged
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments