U četvrtak, 8. oktobra 2020. godine u 19 časova u Galeriji „Krug“ u Petrovcu na Mlavi svečano je otvorena izložba skulptura i crteža vajara i magistra umetnosti, Radeta Prvulovića.

U svojoj bogatoj umetničkoj karijeri Prvulović je stvarao i izlagao u Milanu, Bolonji, Vićenci, Rimu, Parizu i Londonu, a sada smo imali čast da njegova dela prikažemo i petrovačkoj publici u prostoru Galerije „Krug“.

Petrovačka galerija dupke je bila ispunjena publikom, kolegama umetnika, članovima ULIS-a „Milena Pavlović Barili“ iz Požarevca, ali i članovima Udruženja likovnih umetnika Petrovac, kao i drugim zainteresovanim građanima i predstavnicima opštinske samouprave Petrovca na Mlavi.

Otvorena izložba skulptura i crteža vajara Radeta Prvulovića 42678

U svojstvu domaćina prisutnima se obratio sekretar ULUP-a, diplomirani slikar, Dragan Milosavljević, koji je napravio i kritički osvrt na delo umetnika. Učenica SŠ „Mladost“ iz Petrovca na Mlavi, Mia, kazala je dve pesme, od kojih jednu i člana ULUP-a, profesora Danila Radojkovića iz njegove najnovije zbirke poezije „Gladni neba“. Na kraju se gostima obratio i sam umetnik koji je izložbu i otvorio.

Skulpture i crteže Radeta Prvulovića možete pogledati svakog radnog dana i subotom u Galeriji KRUG.

Autor i foto: Opština Petrovac na Mlavi

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments