U petak, 7. juna 2019. godine, u 20 časova svečano je otvorena izložba slika, crteža i akvarela pod zajedničkim nazivom „Iz bašte“.

Posetiocima galerije „Krug“ iz Petrovca na Mlavi ovaj put su se predstavile tri dame, ili kako ih je slikar i likovni kritičar Dušan Đokić nazvao, „tri gracije, trio snova“ beogradske likovne scene, Jasna Nikolić, Biljana Novković i Vesna Petrić. Tri različite poetike, tri različita senzibiliteta i likovne energije našle su se u skladnom zagrljaju na zidovima petrovačke galerije „Krug“, u kojoj se za ovu priliku okupio priličan broj ljubitelja likovne umetnosti.

Među prisutnima, pored članova Udruženja likovnih umetnika Petrovac, mogli su se videti i predstavnici Opštine Petrovac, javnih preduzeća, udruženja i drugih ustanova kulture našeg grada, kao i predstavnici medija.

Otvorena izložba slika, crteža i akvarela „Iz bašte“ 19399
foto: Opština Petrovac na Mlavi

Izložba je otvorena uz zvuke tradicionalnih pesama učenika, prvonagrađenih u ovoj kategoriji na nivou Republike, a koje sve vodi profesorka muzičke kulture, Ranica Milojković.

Sve prisutne je u svojstvu domaćina pozdravio sekretar ULUP-a, diplomirani slikar, Dragan Milosavljević, da bi im se zatim obratio gospodin Srđan Vujatović, istoričar umetnosti i profesor likovne kulture u SŠ „Mladost“ iz Petrovca, koji je govorio o likovnom aspektu izložbe. Goste su zatim pozdravile i same umetnice i zahvalile se na organizaciji i velikom odzivu posetilaca.

Izložbu „Iz bašte“ moguće je pogledati svakog radnog dana i subotom.

Autor i foto: Opština Petrovac na Mlavi

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments