Otvorena izložba slika likovne kolonije „Žagubica 2018“

Kultura Petrovac na Mlavi Vesti

U utorak, 4. septembra 2019. godine, u Galeriji „Krug“ u Petrovcu na Mlavi u 20 časova svečano je otvorena izložba slika sa prošlogodišnje likovne kolonije „Žagubica 2018.“.

Učešće na na likovnoj koloniji uzelo je dvadesetpetoro likovnih umetnika od Sombora, preko Beograda, Požarevca, Niša, Raške do Bitolja. Isto toliko umetničkih radova različitih žanrova i stilova izloženo je i na zidovima petrovačke Galerije „Krug“, koja je za ovu priliku bila dupke puna.

Foto: Galerija Krug Petrovac na Mlavi

Među posetiocima, pored članova Udruženja likovnih umetnika Petrovac, mogli su da se vide i članovi Udruženja likovnih umetnika Homolja iz Žagubice, kao i članovi Udruženja likovnih stvaralaca „Milena Pavlović Barili“ iz Požarevca, ali i predstavnici škola, javnih preduzeća, lokalnih medija, kao i drugi građani, zaljubljenici u likovnu, ali i u umetnost i kulturu uopšte.

Sve prisutne u svojstvu domaćina pozdravio je sekretar ULUP-a, diplomirani slikar, Dragan Milosavljević, da bi reč zatim uzeo gospodin Vlada Todorović, načelnik za finansije i budžet Opštine Žagubica, koji je govorio o realizaciji likovne kolonije. Prisutnima se na kraju obratio i gospodin Saša Ilić, direktor novoosnovanog Zavičajnog muzeja u Žagubici, koji je izložbu i otvorio.

Foto: Galerija Krug Petrovac na Mlavi

Izložbu slika sa likovne kolonije „Žagubica 2018.“ moći ćete da pogledate tokom septembra svakog radnog dana i subotom u Galeriji „Krug“ u Petrovcu na Mlavi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *