Otvorena izložba“Čarobna Milena“ – izložba koju ne smete propustiti(FOTO)

Kultura

U Domu Jevrema Grujića otvorena je izložba jedne od najpoznatijih srpskih slikarki Milene Pavlović Barili, pod nazivom „Čarobna Milena“. Publici je predstavljeno preko 40 dela: Milenini autoportreti, portreti njenih roditelja i poznatih ličnosti, enigmatske i fantastične kompozicije i ilustracije za prestižne modne časopise.

Izloženo je više od 40 dela jedne od najpoznatijih srpskih slikarki. Milenini autoportreti, portreti njenih roditelja i poznatih ličnosti, enigmatske i fantastične kompozicije i ilustracije za prestižne modne časopise, kao i modne kreacije inspirisana Milenom, predstavljaju život delikatne mlade žene – intrigantne slikarke i pesnikinje koja je obeležila ne samo srpsku, već i svetsku umetničku scenu.

Foto:V.Vujin

Izložena dela ustupljena su iz Fondacije Milenin dom – Galerija Milene Pavlović Barili u Požarevcu i Galerije Matice srpske u Novom Sadu. Izložba je organizovana u saradnji sa Fondacijom Milenin dom – Galerija Milene Pavlović Barili u Požarevcu, a uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i kompanija među kojima je i Telekom Srbija.

Izložbom „Čarobna Milena“, Dom Jevrema Grujića, Muzej istorije, umetnosti, diplomatije i avangarde, ističe značaj i ulogu srpskih žena umetnica i njihov uticaj na evropsku i svetsku umetničku scenu na kojoj je Milena Pavlović Barili bila zvezda.

Radno vreme Doma Jevrema Grujića kada se može posetiti izložba je četvrtkom i petkom od 15.00 do 20.00 časova i subotom i nedeljom od 11.00 do 16.00 časova, sa vođenim turama na svakih sat vremena.

Foto:V.Vujin

Ovom izložbom Dom Jevrema Grujića nastavlja projekat „Velikani srpskog slikarstva“, u okviru koga su u proteklom periodu organizovane izložbe Uroša Predića, Petra Lubarde i Paje Jovanovića.

 

Izložba će trajati do 31. marta 2019. godine.

Foto:V.Vujin
Foto:V.Vujin

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *