Karte sa vrednostima indikatora bezbednosti saobraćaja, po policijskim upravama, za 2018. godinu.

Agencija za bezbedost saobraćaja je izradila karte sa vrednostima indikatora bezbednosti saobraćaja u Republici Srbiji, po policijskim upravama.

Vrednosti indikatora su dobijene na osnovu istraživanja koje je Agencija za bezbednost saobraćaja realizovala u 2018. godini u svakoj od 27 policijskih uprava u Republici Srbiji.

P.U Požarevac: Visok procenat vozača pod uticajem ALKOHOLA u 2018. godini - Požarevac u vrhu 1,8 % 13106

Na kartama su za svaku policijsku upravu prikazane vrednosti indikatora, u vezi sa:

  • upotrebom zaštitnih sistema: % korišćenja sigurnosnih pojaseva, % korišćenja sistema zaštite za decu (dečjih auto-sedišta i sigurnosnih pojaseva), % korišćenja zaštitnih kaciga,
  • prekoračenjem dozvoljene brzine kretanja vozila,
  • vožnjom pod uticajem alkohola,
  • upotrebom mobilnih telefona: od strane vozača u vožnji, od strane pešaka na pešačkom prelazu,
  • ponašanjem pešaka,
  • zdravstvenim zbrinjavanjem povređenih u saobraćajnim nezgodama i
  • stanjem voznog parka.

Na kartama su prikazane vrednosti posmatranog indikatora za svaku od policijskih uprava, kao i klasa kojoj indikator pripada (od zelene – najbolja vrednost, do crne – najlošija vrednost). U skladu sa podacima koji su prikazani na kartama lako se može uočiti u kojim delovima Srbije su veći problemi, a gde manji, kada je nebezbedno ponašanje u saobraćaju u pitanju, odnosno kada su u pitanju bezbedonosne karakteristike voznog parka ili odziv hitnih medicinskih službi.

Karte sa vrednostima indikatora bezbednosti saobraćaja u Republici Srbiji za 2018. godinu, se mogu preuzeti na sajtu Agencije za bezbednost saobraćaja, u delu Statistika i analize/Karte pokazatelja/Indikatori (klikom ovde). Sve postavljene karte su dostupne za preuzimanje u PDF formatu.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments