Dodela paketića deci predškolskog i prvog razreda sa teritorije Opštine Žabari za bezbednost u saobraćaju.

Paketića je deci podelio Jovan Lukić, predsednik opštine Žabari.

„PAŽLJIVKOVA PRAVILA U SAOBRAĆAJU“

„PAŽLjIVKOVA PRAVILA U SAOBRAĆAJU“ - Podela paketića u opštini Žabari 26707

Od početka osmišljavanja koncepta buduće kampanje posvećene bezbednosti dece, jedan od ključnih ciljeva bio je da se ova veoma važna aktivnost ponovo vrati u škole, odnosno da se učitelji podstaknu da sa decom redovno obrađuju teme iz saobraćaja.

Za dostizanje zadatog cilja bilo je neophodno pripremiti materijal na koji se učitelji mogu osloniti u radu, a koji će istovremeno biti razumljiv i zanimljiv i deci. Izrada ilustrovane knjige nametnula se kao logično rešenje. Tako je nastala ideja za „Pažljivkova pravila u saobraćaju“.

„PAŽLjIVKOVA PRAVILA U SAOBRAĆAJU“ - Podela paketića u opštini Žabari 26707

U knjizi „Pažljivkova pravila u saobraćaju“ obuhvaćene su sve one najvažnije, životne lekcije, koje deca treba da savladaju kako bi bila bezbednija u saobraćaju. U ovoj knjizi obrađene su teme vezane za pešačenje i prelazak ulice, igru, vožnju automobilom, vožnju bicikla, ponašanje na selu i prelazak preko pruge. Dakle, opisane su sve situacije u kojima se deca mogu naći, bilo samostalno, u društvu ili sa nekim starijim. Uz veoma malo teksta, tek onoliko da se deci dodatno pojasne neke situacije, i nenadmašne ilustracije Marinka Lebovića, predstavljen je još jedan od definišućih elemenata kampanje.

Knjiga je prvi put tokom 2013. godine štampana u nešto manjem tiražu, dok od 2014. godine odštampana u tiražu za sve đake prvih razreda osnovnih škola u Srbiji, odnosno u tiražima od 75.000 i 72.000 primeraka. U 2016. godini knjiga pored štampanja na srpskom jeziku (ćirilici i latinici) odštampana i na jezike nacionalnih manjina u Srbiji, tj na mađarskom, albanskom, rumunskom, rusinskom i slovačkom jeziku.

UKOLIKO JE VAŠE DETE PRVI RAZRED I NIJE DOBILO KNjIGU POŠALjITE NAM INFORMACIJU NA KOJU ADRESU MOŽEMO DA VAM DOSTAVIMO KNjIGU.

„PAŽLjIVKOVA PRAVILA U SAOBRAĆAJU“ - Podela paketića u opštini Žabari 26707
Predstavnici Agencije knjigu svake godine dostavljaju svim lokalnim samoupravama (opštinama i gradovima) u Srbiji, čija je obaveza da početkom školske godine dostave đacima koji kreću u prvi razred osnovnih škola.

 

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments