U Domu Jevrema Grujića u Svetogorskoj 17, u četvrtak, 29. novembra u 20.30 časova, Multimedijalni umetnik Miodrag Kovačević izvešće muzičko-scenski performans inspirisan Milenom, pod nazivom „Novi fragmenti o Mileni Pavlović Barili“.

Miodrag Kovačević, sa svojom kreativnom grupom theINVISIBLES – Tijana Višković, Konstandin Dimitrijević i Ljubomir Brščić, izvodi autorsku muziku koju stvara na Mileninu poeziju, koristeći i simbole iz njenog bogatog magičnog sveta, kroz pokretnu instalaciju i video-rad.

Kroz performans, Miodrag javnosti predstavlja važno otkriće, kada je reč o Mileninoj zaostavštini. Otkriva portret Barbare Malori, iz 1942. godine, koji je do sada bio viđen samo na crno-beloj fotografiji.

Miodrag Kovačević i theINVISIBLES na prigodan način predstavljaju priču o novootkrivenoj slici i saradnji sa porodicom Malori-Hetvej, ali i o umetnikovom autentičnom pogledu na stvaralački životni krug Milene Pavlović Barili.

Uz retrospektivnu izložbu čarobne Milene Pavlović Barili u Domu Jevrema Grujića, 29. novembra, u 20.30 časova, performans Miodraga Kovačevića, ponovo će oživeti njen talenat, svestranost, poeziju i njeno pomalo zaboravljeno stvaralaštvo.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments