Na Javnom konkursu za dodelu sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja, Ministarstva pravde, opština Petrovac na Mlavi dobila je novac za dva projekta u oblasti zdravstvene zaštite.

Jedan projekat odnosi se na opremanje Oftalmološke ambulante aparatima kojima se omogućava brža i bezbednija dijagnostika pacijenata, a važno je napomenuti i da se realizacijom ovog projekta problem rešava na „duge staze“ jer su dobijeni oftalmološki aparati najnovije generacije i imaju garanciju od 10 godina. Ukupna vrednost ovog projekta je 3.957.856,00 dinara.

Drugi projekat je nabavka novog sanitetskog vozila. Vrednost projekta je 4.332.000,00 dinara.

„Ovo je, takođe, bila vrlo značajna stvar za nas, s obzirom na veoma veliki broj usluga iz sanitetskog transporta, kao i na velik broj pređenih kilometara postojećih sanitetskih vozila. Na ovaj način rešavamo još jedan problem i unapređujemo kvalitet pužanja zdravstvenih usluga kao i samu dostupnost istih za veliki broj stanovnika sa područja naše opštine, ali i lokalnih gravitirajućih područja.

Kao i uvek, trudimo se i nastojimo da pokrijemo sve sektore, jer je nama sve važno, kao što je i svaka finansijska podrška koju dobijemo važna i neophodna kako bi se razvijali. Očekujemo u narednom periodu još neke dobre vesti, ali o tom potom. Ono što pretpostavljam da mnoge zanima je i rekonstrukcija pešačkog mosta u parku. Mogu da kažem da smo zadovoljni kvalitetom i načinom izvođenja radova. Procenat izvršenja radova na rekonstrukciji pešačkog mosta je oko 75%. Trenutno se izvode radovi na betoniranju kolovozne ploče, u narednom periodu očekuje se hidroizolacija kolovozne ploče i asfaltni zastor na mostu. Nakon završetka ovih grubih građevinskih radova sledi montaža ograde mosta i osvetljenje mosta. Svi ovi radovi, ako vremenski uslovi budu adekvatni trebalo bi da se završe do kraja meseca. Ja zahvaljujem građanima na strpljenju i razumevanju i ubeđen sam da će konačan rezultat biti na svačije zadovoljstvo, korist i radost, a svakako, ono što je najvažnije je bezbednost.“, kaže predsednik opštine Petrovac na Mlavi, Duško Nedinić.