Šesnaesta Memorijalna aletska trka „Dragutin Tomašević“ u Petrovcu na Mlavi održaće se u subotu, 22. maja u 18.00 časova. Događaj se odigrava u organizaciji Sportskog saveza Petrovca na Mlavi. Pokrovitelj trke je lokalna samouprava i Mesna zajednica Bistrica. Atlestki savez Srbije pruža podršku ovom događaju dok je tehnički organizator Atletski klub „Dragutin Tomašević“ iz Petrovca.

Podsećamo da se pomenuta manifestacija održava u znak sećanja na Dragutina Tomaševića koji je bio prvi učesnik Olimpijskih igara iz Srbije (u to vreme Kraljevine Srbije) i 1912. godine trčao je u Stokholmu. Pre toga, Dragutin Tomašević je bio desetostruki pobednik maratonske trke Obrenovac – Beograd.

Za predstojeću trku izdvojene su medalje i nagrade u novčanim iznosima za one koji budu najbolji. Takmičari će trčati od ulične staze iz Bistrice (rodnog mesta Dragutina Tomaševića) do Petrovca na Mlavi.

Zbog održavanja Memorijalne trke „Dragutin Tomašević“ deonica regionalnog puta Petrovac-raskrsnica za Bistricu biće zatvorena za saobraćaj u subotu, 22. maja 2021. godine od 17, do 19,30 časova. Alternativni put za Krepoljin i Žagubicu je pravcem Petrovac – Veliko Laole – Malo Laole ili Petrovac – Veliko Laole – Šetonje.