Ceo decembar je u Biblioteci Srboljub Mitić u prazničnom, ali i radnom raspoloženju. Radost je kada bibliotekare obraduju deca, ali i bibliotekari da obraduju decu. Zato smo zajedno sa autom knjige „Mnogo šarena knjiga“ posetili Osnovnu školu „Draža Marković – Rođa“ u Smoljincu i bili deo projekta „Čitalići“, o kome je govorila nastavnica Zorica Perić.

Prisutne je pozdravila direktorka biblioteke, Danijela Božičković Radulović, koja je predstavila deci Mirka Markovića.

Na svoj jedinstveni i orignalni način, Mirko Marković je predstavio svoju „Šarenu knjigu“. Kroz razgovor i igru, deca su naučila šta je aforizam, kratka priča, dramski tekst. Za samo šest sekundi, naučili su slušajući savete Mirka Markovića, ceo stih napamet.

U radu su aktvino učestvovala deca od prvog do sedmog razreda, čak i prosvetni radnici. I? Sve je bilo tako lepo, razigrano, veselo i šareno, baš kao što nosi i naziv knjiga, koja se čuva ne na polici nego u glavi. Najaktvnija deca su dobila knjigu na poklon od autora. Danijela Božičković Radulović je čitala odlomke iz knjige…

U želji i očekivanju da se ponovo sretnemo sa neponovljivim Mirkom Markovićem, koji tako lako pronađe put do srca dece a i odraslih, ostaje samo da mu poželimo puno uspeha u daljem radu i da nam daruje mnogo knjiga poput ove koju smo danas prezentovali deci.

Autor i foto:  Zorka Stojanović