U maloj sali Kulturno – prosvetnog centra „Petrovac na Mlavi“ održana je konferencija za medije na kojoj je v.d. direktora ove ustanove, Milica Ilić, iznela plan i program aktivnosti za jesen koji je u skladu sa epidemiološkom situacijom i merama za sprečavanje širenja korona virusa.

„Kulturno-prosvetni centar Petrovac na Mlavi u skladu sa datim merama Vlade Republike Srbije i Kriznog štaba kao i naše lokalne samouprave prilagodio je svoj rad kao i svi kulturni centri pozorišta i bioskopi širom Srbije. Mi se radujemo time što su ponovo otvorena vrata za posetioce bioskopa i pozorišta a i u obavezi smo da pojasnimo koje se to mere moraju poštovati. Skup ljudi do 500 osoba odnosi se isključivo na ustanove kulture, bilo da su u pitanju otvorene ili zatvorene scene i bioskopski prostori sa određenom distancom između posetilaca i sa određenom distancom između izvođača koji svakako pre predstave potpisuju izjave da nemaju nikakve simptome na COVID 19“.

Plan i program aktivnosti Kulturno – prosvetnog centra „Petrovac na Mlavi“ ove jeseni 41124

Kulturno-prosvetni centar će svoj programa prilagoditi tako što će posle 15.septembra ponovo početi sa radom bioskop koji će moći da primi do 60 posetilaca iako je sala od 175 mesta. Svako od posetilaca će u cenu ulaznice dobiti masku koju će morati da nosi za vreme projekcije. Predstave u pozorištu će se igrati od 14.septembra, tačnije 14. septembra , 18.septembra gostovaće dve predstave iz Beograda koje ispunjavaju uslove za odigravanje a to je da se na sceni drži distanca i da se radi o monodrami ili predstavi sa najviše tri glumca. Ove dve predstave će biti izvedene na letnjoj sceni KPC-a uz poštovanje svih mera a posetioci će takođe uz simboličnu cenu ulaznice dobiti i masku.

V.D direktora Milica Ilić govorila je i o tome kada ćemo opet videti petrovačke glumce na daskama koje život znače:
„Rad Petrovačkog pozorišta „Dragoljub Milosavljević Gula“ moraće još neko vreme da sačeka na realizaciju svoji i novih predstava i igranja starih, jer mi kao ansambl ne možemo da ispunimo uslove u smislu da je naša igra suviše kontaktna, scena nam je suviše mala, na našim predstavama ima dosta aktera i mi ne možemo da ih prerežiramo. U dogovoru sa svim glumcima iz našeg ansambla doneli smo jednu vrlo odgovornu odluku da zbog amaterskih predstava ne trebamo da narušavamo zdravlje ni glumaca amatera, ni zaposlenih u centru a ponajmanje naše publike“.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments