Proteklog vikenda u Beogradu su zvanično proglašeni pobednici Nagradnog likovnog konkursa za osobe sa invaliditetom sa područja bivše Jugoslavije “Moj svet” i u Beogradu su proveli tri dana na poziv “Srbije velikog srca”.

Konkurs je u decembru organizovala Humanitarna organizacija za regionalnu podršku osobama sa invaliditetom“Srbija velikog srca”.

Pobednici Nagradnog likovnog konkursa za osobe sa invaliditetom - “Srbija velikog srca” 18059

U kafiću “Zvuci srca”, prvom te vrste u Beogradu, jer u njemu imaju priliku da rade osobe sa lakšim oblicima invaliditeta, predsednica Humanitarne organizacije “Srbija velikog srca”, Jelena Marković, uručila je nagrade pobednicima Konkursa u prisustvu roditelja, prijatelja “Srbije velikog srca”, predstavnika lokalne vlasti u Velikom Gradištu, umetnika, terapeuta, predstavnika udruženja i institucija zemalja učesnica Konkursa, kao i zdravorazvojne dece volontera koji su uz gitaru i pesmu učinili da se naši gosti opuste i osećaju prijatnije.

Pobednici Nagradnog likovnog konkursa za osobe sa invaliditetom - “Srbija velikog srca” 18059


Nagrade su osvojili:


I mesto Dora Jadronja, Rijeka, Hrvatska
Jelena Vušković, Danilovgrad, Crna Gora


II mesto Marko Popović, Danilovgrad, Crna Gora
Siniša Vucelja, Prijedor, BIH
Violeta Malikanović, Milići, Republika Srpska
Lena Baljak, Sombor, Srbija


III mesto Jelena Grbić, Valjevo, Srbija
Milena Gardinović, Požarevac, Srbija


Specijalna nagrada žirija: Jelena Jakonić, Kikinda, Srbija

Pobednici Nagradnog likovnog konkursa za osobe sa invaliditetom - “Srbija velikog srca” 18059


Prvonagrađenima je “Srbija velikog srca” obezbedila besplatan porodični odmor u okviru programa “Iznajmljivači velikog srca”, a ostali pobednici Konkursa su nagrađeni Diplomom, majicom sa nagrađenim radom i odgovarajućim slikarskim priborom.


Takođe, Centru za autizam Rijeka, Udruženju “Rastimo zajedno” iz Danilovgrada,Humanitarnoj organizaciji “Dečje srce” i Udruženju “Evo ruka” iz Beograda, kao i profesoru Milojkov Aleksandru i učenicima III-7 Zemunske gimnazije, uručene su Zahvalnice za doprinos razvoju socijalne inkluzije i razgovaralo se o budućim načinima saradnje u smislu podrške deci sa razvojnim teškoćama i invaliditetom. Na poziv predstavnika institucija koji su prisustvovali događaju, dogovorili smo organizovanje ove
Izložbe u Danilovgradu i Rijeci na jesen ove godine, pre raspisivanja Drugog likovnog konkursa. Nakon Beograda, Izložba će biti postavljena u Velikom Gradištu.

Cilj nam je da Konkurs postane tradicija, kao i da Izložba putuje po regionu i tako autori najuspešnijih radova dobiju priliku da postanu vidljivi javnosti i da afirmišemo njihove talente i kvalitete. izložba će takođe biti postavljena i u ostalim gradovima iz kojih potiču pobednici, a želimo da otvaranju svake od Izložbi prisustvuju i sami autori i njihovi pratioci.

Pobednici Nagradnog likovnog konkursa za osobe sa invaliditetom - “Srbija velikog srca” 18059


Drugog dana boravka u Beogradu, ”Srbija velikog srca” je organizovala druženje za mlade umetnike i njihove pratioce, a predstavnici udruženja i roditelji su razmenili iskustva na temu “Dostignuća, izazovi i saradnja u regionu”. Zajednički zaključak je da se svi suočavamo sa sličnim problemima kada je podrška osobama sa invaliditetom, njihova edukacija i integracija u pitanju i da jedni drugima možemo biti velika pomoć i podrška.


U smislu naših nastojanja da međudržavna saradnja na ovom polju bude razvijana i u budućnosti, posebnu zahvalnost dugujemo gospođama Silvani Host i Vesni Slavuj iz Centra za autizam Rijeka, kao i gospodinu Saši Pavliću, gospođama Marini Kljajević I Suzani Koletić iz Udruženja “rastimo zajedno”, kao I gospodinu Stanišić Miroslavu iz Beograda koji je povezao crnogorsko udruženje sa našom organizacijom.

Pobednici Nagradnog likovnog konkursa za osobe sa invaliditetom - “Srbija velikog srca” 18059

Zamenik predsednika opštine Veliko Gradište, Slađan Marković, uz dobrodošlicu gostima i izražavanje podrške “Srbiji velikog srca”, tom prilikom je Predsednici, Jeleni Marković, uručio ključeve objekta koji je lokalna samouprava opredelila za rad Humanitarne organizacije u Velikom Gradištu.

Prisutni su se uverili u jedinstven primer saradnje lokalnih vlasti i “Srbije velikog srca” koji se zasniva na poverenju, podršci i zajedničkom delovanju u smislu poboljšanja kvaliteta života dece, mladih i odraslih osoba sa invaliditetom.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments