U cilju sprovođenja Programa suzbijanja larvi komaraca na teritoriji Republike Srbije-Centralna Srbija za 2019. godinu od 21. do 25. maja 2019. godine biće sproveden monitoring koji će u prvoj fazi obuhvatiti teritorije pet okruga: Kolubarski, Braničevski, Mačvanski, Pomoravski i Podunavski.

Počinje program SUZBIJANJA LARVI KOMARACA na teritoriji Braničevskog okruga 18657

Monitoringom se prate larve komaraca, utvrđuje brojnost larvi u staništima, izrađuje mapa postojećih i potencijalnih staništa larvi i mapiraju žarišta larvi, nakon čega će biti sprovedeno i njihovo suzbijanje.

Program za suzbijanje larvi komaraca sprovodiće se u periodu od sredine maja do 31. oktobra 2019. godine na području 17 upravnih okruga Republike Srbije – Centralna Srbija sa pripadajućim gradovima i opštinama (99 lokalnih samouprava). Ukupna površina obuhvaćena Programom je 20.000 hektara, kao i ostale površine na kojima se pojavi potreba, ukupno 25.000 hektara.

Počinje program SUZBIJANJA LARVI KOMARACA na teritoriji Braničevskog okruga 18657

Utvrđivanje brojnosti larvi komaraca i njihovo tretiranje vršiće se u staništima komaraca poput priobalja reka, potoci, bare, retenzije i jezera i drugog.

Vlada Srbije je 14. septembra 2018. godine, obrazovala je Tim za jedinstveno sprovođenje aktivnosti suzbijanja komaraca, koji je izradio predlog Programa za suzbijanje larvi komaraca na teritoriji Republike Srbije koji se odnosi na Centralnu Srbiju za 2019. godinu.

Počinje program SUZBIJANJA LARVI KOMARACA na teritoriji Braničevskog okruga 18657

Rukovođeni zajedničkim interesom zaštite stanovništva od zaraznih bolesti i u cilju sprovođenja Programa suzbijanja larvi komaraca na teritoriji Republike Srbije-centralna Srbija za 2019. godinu, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave je nakon sprovedenog postupka javne nabavke posao monitoringa i suzbijanja larvi komaraca poverilo ,,Veterinarskom specijalističkom institutu Kraljevo“ za usluge nadzora i monitoringa i ,,Eko-dez“, doo, iz Beograda za usluge aplikacije preparata za sprovođenje programa suzbijanja larvi komaraca.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments