U Gradskoj opštini Kostolac, počela je podela 1500 kanti od 120 litara za porodična domaćinstva, koja će omogućiti efikasnije uvođenje komunalnog reda.

Početku raspodele kanti za komunalni otpad domaćinstvima u Kostolcu, prisustvovali su predsednik Gradske opštine Kostolac Serdžo Krstanoski, članica Veća zadužena za kulturu, sport, zdravstvo i obrazovanje Marijana Božić i upravnik Radne jedinice Komunalnih službi u Kostolcu .

Gradska opština Kostolac, vodi aktivnu politiku zaštite životne sredine i u svim poslovima nastoji da se rukovodi najvišim standardima održivog razvoja.Naš cilj je da obezbedimo što zdravije okruženje za život ljudi, što smo i dokazali u prethodnom periodu, rekao je predsednik Gradske opštine Kostolac Serdžo Krstanoski, i dodao:

U prethodnom periodu radili smo na uređenju zelenih površina, čišćenju i sređivanju javnih površina, kao i čišćenju divljih deponija na teritoriji Gradske opštine Kostolac. Sve divlje deponije su očišćene, postavljene su zaštitne ograde i bilbordi edukativnog karaktera sa porukama „Ne prljajmo Kostolac“ i „Za lepši i čistiji Kostolac“.

Podela kanti za porodična domaćinstva u Gradskoj opštini Kostolac 17197
Foto: Gradska opština Kostolac

Akciju sprovodi lokalna samouprava Grada Požarevca, koja je u 2019.godin iizdvojila 27 miliona dinara za nabavku kanti za smeće, od kojih je deo namenjen i građanima Gradske opštine Kostolac.Akciju sprovodi lokalna samouprava Grada Požarevca, kojaje u 2019. Godini izdvojila 27 miliona dinara zanabavku kanti za smeće, od kojih je deo namenjen i građanima Gradske opštine Kostolac.

Podela kanti za porodična domaćinstva u Gradskoj opštini Kostolac 17197
Foto: GO Kostolac

Zahvaljujem se Gradu Požarevcu, koji je obezbedi o našim sugrađanima kante, čija je raspodela u toku. Na ovaj način, biće obezbeđeno efikasnije odlaganje smeća na teritoriji kostolačke opštine i održavanje komunalnog reda, kao i podizanje svesti građa na da vode računa o očuvanju sredine, rekao je predsednik.

-Zahvaljujem se građanima što su poslušali apel, jer je prvih dana bila velika gužva, prilikom podele kanti.Napomenuo bih da će kante dobiti sva domaćinstva na teritoriji opštine, jer je cilj da imamo čistiji grad. Takođe zahvaljujem se Gradu Požarevcu, koji je iz Fonda zazaštitu životne sredine, odobrio 27 miliona dinara, i Javno komunalnom preduzeću „Komunalne službe“ Požarevac je tim novcem kupilo 11.000 kanti za smeće, koje će koristiti individualna domaćinstva u Požarevcu i Kostolcu, rekao je upravnik kostolačkih Komunalnih službi Dejan Rakić.

Podela kanti za porodična domaćinstva u Gradskoj opštini Kostolac 17197
Foto: GO Kostolac

On je tom prilikom podsetio daje u Kostolcu potpuno rekonstruisana pijaca, zahvaljujući razumevanju direktora JKP „Komunalne službe“ Požarevac Slobodana Jovića, ali i rukovodstva Grada Požarevca i Gradske opštine Kostolac.

-U proteklom periodu pijaca u Kostolcu je adaptirana od podloge do krova. Naj pre je asfaltiran ceo prostor (810 m2), potom jesve pokriveno novim leksanom.Takođe postavljeni su novi reflektori, i otpušena kišna kanalizacija, dodaoje Rakić.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments