Savet za bezbednost saobraćaja Grada Požarevca organizovao je novu akciju podele 170 auto sedišta za bebe rođene krajem 2019. godine na teritoriji grada Požarevca uz edukativno predavanje za roditelje.

Predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja Grada Požarevca, Dragan Stanojević ističe da će sa akcijom nastaviti i u ovoj godini i da je grad opredelio sredstva iz budžeta za ovu namenu ali je neophodno da se roditelju upoznaju sa pravilnim korišćenjem auto sedišta, jer se veliki broj saobraćajnih nesreća događa u kojima su učesnici i najmlađi.

Prema rečima Bojana Ilića, predsednika Skupštine grada Požarevca, ova akcija ima dvostruki značaj jer se povećava bezbednost u saobraćaju, a pomaže i mladim roditeljima da se smanje troškovi a u 2020.godini Grad Požarevac opredelio je četiri miliona dinara za auto sedišta.

Predstavnici Centra za promociju bezbednosti saobraćaja iz Novog Sada i ovog puta su održali predavanje namenjeno roditeljima, o bezbednom korišćenju auto sedišta i apelovali na roditelje i na sve druge učesnike u saobraćaju da shvate značaj pravilnog korišćenja autosedišta kao i značaj vezivanja bezbednosnih pojaseva.