„Kao zagovornici transparentnosti i zakonitosti u odlučivanju i sprovođenju odluka od javnog značaja gradskih vlasti, odbornička grupa u Skupštini Grada Požarevca „Dosta Je Bilo – MOST“ osuđuje svaku vrstu pritiska na Pokret „Jasno i Glasno“.
Povodom krivične tužbe koju je Pokret „Jasno i Glasno“ uputio Osnovnom javnom tužilaštvu u Kraljevu, a u vezi sa spornom javnom nabavkom za dodelu ugovora za gradski i međugradski prevoz u Gradu Požarevcu, najavljeno je krivično gonjenje i prekršajni postupak protiv aktiviste „Jasno i Glasno“, Marije Simić Lazarević od strane punomoćnika „Kontinental Turs“ iz Kule.
Odbornička grupa „Dosta Je Bilo – MOST“ imenovala je Mariju Simić Lazarević u Gradsku izbornu komisiju i ona je naš predstavnik, kao i predstavnik svih građana u izbornom procesu. Ovim imenovanjem, dali smo joj ovlašćenje da zastupa interese odborničke grupe, a sa time i interese svih građana Požarevca. Odbornička grupa „Dosta Je Bilo – MOST“ podržava krivičnu prijavu koju je podnela Marija Simić Lazarević u slučaju sporne javne nabavke.
Ukoliko postoji sumnja u nedovoljno transparetnim ili povlašćenim uslovima Javne nabavke, mehanizam koji o tome odlučuje je upravo Osnovno javno tužilaštvo kome je podneta prijava. Svako delovanje protiv građanskog aktivizma smatramo vršenjem pritiska na javnost i građane i gušenja građanske inicijative. Bez građanskog aktivizma, i javnih istupanja stranaka opozicionog položaja, sve institucije slabe i mogu postati sredstvo vlasti za ispunjavanje ličnih interesa.
Demokratija je dvosmerni proces, i dešava se upravo unutar društva, a ocena odborničke grupe „Dosta Je Bilo – MOST“ je da smo u uslovima vršenja pritiska ili zastrašivanja sve dalje od građanskih sloboda i demokratije. „

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments