Za doručak, predlažemo ovaj rolat, koji vam može ostati i kao predjelo za ručak.

Sastojci:

– 4 šolje pirinča

– 2 šolje sitne soje

– 2 konzerve tunjevine

– 3 ili 4 velika lista oblande

– mesavina zacina, so

– 500 ml kisele vode

– 300 gr brašna

– 200 gr prezli

– ulje po potrebi

Priprema:

Pirinač obariti, a soju potopiti u toplu vodu.

Listove oblande uviti u mokru krpu da omekšaju.

Pirinač ocediti pa ga pomešati sa sojom i tunjevinom. Sve dobro promešati i začiniti po ukusu.

Omekšale oblande nafilovati pripremljenom smesom i uviti u rolate.

Potom odložiti u frižider na nekoliko minuta da se malo stegnu.

Ohlađene rolate iseći na kolutove i svaki kolutić uvaljati u brašno, potom u kiselu vodu, a zatim u prezle.

Rolate prziti u dubokom ulju dok ne porumene sa obe strane. Odlagati ih na ubrus da se ocede od ulja.

Još neke ideje o posnim jelima i poslasticama pročitajte OVDE.

 

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments