Pokret „Jasno i glasno“ održao je konferenciju za medije ispred prostorija JKP „Vodovod i kanalizacija“ Požarevac.

Tom prilikom najavljeno je da će predati zahtev Gradskoj upravi Požarevac.

Iz pokreta „Jasno i glasno“, najavili su da će podneti zahtev Skupštini grada Požarevca i Gradskom veću za razrešenje v.d. direktora JKP „Vodovod i kanalizacija“ i čitavog Nadzornog odbora, kao i za poništenje ugovora o zakupu prostorija u ulici Voje Dulića.

„Insistiramo da upravni organi u JKP „Vodovod i kanalizacija“ budu razrešeni dužnosti i da se poništi ugovor o zakupu koji smatramo da je štetan i koji može da ugrozi poslovanje ovog preduzeća i vodosnabdevanje u gradu“, istakla je Simić Lazarević.

Nevena Jacić, ispred pokreta je rekla da je ono što je dokazano da je u kvartalnim izveštajima da Vodovod radi sa gubicima.

„Rukovodstvo JKP „Vodovod i kanalizacija“ i grada obrazlažu da ovi gubici ne potiču od zakupa ovih prostorija i da oni nisu oformljeni da bi stvarali profit. Nije potrebno biti ekonomski stručnjak da bi zaključili da oni imaju zapravo velikih problema sa nenaplaćivanjem tih utuživih dugova. Potpisivanje višemilionskog ugovora zakupa prostorija u vreme pandemije koronavirusa i činjenica da nova ekonomska kriza kuca na vrata ozbiljno ugrožava budućnost vodosnabdevanja grada“ rekla je Nevena Jacić.

Pokret “Jasno i glasno” podneo je ranije nadležnom javnom tužilaštvu, posebnom Odeljenju za suzbijanje korupcije u Kraljevu, krivičnu prijavu protiv više lica iz Požarevca.

Foto: Printscreen FB

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments