Pokret za decu TRI PLUS u svom saopštenju dostavljenom medijima pozvali su sve se uključe kako bi zajedničkim snagama sprečili nesreće koje se dešavaju na putevima Srbije u kojima najviše stradaju mladi.

U saopštenju se dalje navodi:

„Suočeni sa činjenicama da nas je u Srbiji svakog dana bilo 105 manje na osnovu prirodnog priraštaja i nagoveštajem da se u 2019.godini više beba rodilo za isti period nego u prošloj godini,ono što nam najmanje treba je crna statistika o gubitku života mladih u saobraćajnim nesrećama što će ponovo dovesti do toga da nas je sve manje.

Podatak da je 63 osobe stradalo u saobraćajnim nesrećama u mesecu julu nam govore da Srbija ima žrtve kao da u nekim nesrećnim vremenima kada je bila zahvaćena ratnim strahotama.

Apelujemo na Ministarsvo unutrašnjih poslova da pojačaju kontrole u vremenu godišnjih odmora,a naročito isped ugostiteljskih objekata gde mladi izlaze u letnjem periodu.


Pokret za decu TRI PLUS poziva i roditelje da svojoj deci objasne koju odgovornost imaju prema svom životu,ali i životu drugih ,a svi zajedno prema Srbiji jer će nestati ukoliko se ovakav trend uzaludnog gubljenja života nastavi.

NIKO NAS NE MOŽE SAČUVATI,AKO MI NE SAČUVAMO SAMI SEBE!”, kaže se u saopštenju.

Autor:Glas zapadne Srbije

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments