Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da se tokom predstojećih praznika suzdrže od upotrebe pirotehničkih sredstava i da ih ne kupuju na neovlašćenim mestima poput uličnih tezgi i pijaca.

„Upotreba takvih pirotehničkih sredstava nosi sa sobom velike rizike koji se ogledaju u trajnim posledicima po zdravlje, uznemirenje građana, narušavanje javnog reda i mira, kao i moguće izazivanje požara i eksplozija“, poručio je Momčilo Sovilj iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova.

Policija:  Apel građanima da se suzdrže od korišćenja pirotehničkih sredstava 12899

On je naglasio da pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova svakodnevno preduzimaju mere i radnje iz svoje nadležnosti radi kontrole prometa pirotehničkih sredstava i suzbijanja nelegalne prodaje.

„Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova nastaviće sa radom u cilju suzbijanja ovakvih pojava i napominjemo da će svako ko se bude ponašao suprotno zakonu biti sankcionisan“, istakao je Sovilj.

Policija:  Apel građanima da se suzdrže od korišćenja pirotehničkih sredstava 12899

Ko remeti javni red i mir paljenjem i bacanjem petardi, topovskih udara ili drugih pirotehničkih sredstava, moraće ubuduće da plati i do pet puta veću kaznu – od 50.000 do 100.000 dinara, a odgovornost za maloletnike ispod 14 godina snosiće roditelji, staratelji ili usvojitelji.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments