Predsednica Inženjerske komore Srbije (IKS) Marica Mijajlović poručila je da je IKS kuća svih inženjera i ljudi iz inženjerske struke i da zajedno sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture čini jedinstven tim koji će dati sve od sebe da projekti iz novog investicionog plana Srbija 2020-2025 realizuju što brže i kvalitetnije.

Mijajlović je povodom obeležavanja Dana Inženjerske komore Srbije (IKS) istakla da je na inicijativu potpredsednice Vlade Srbije i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović IKS uručena pomoć inženjerima, članovima IKS, koji su zbog krize izazvane pandemijom koronavirusa ostali bez posla.

Jednokratnu pomoć od 50.000 dinara dobilo je 25 inženjera, a ukupno je izdvojeno 1,37 miliona dinara.

Pomoć su uručili predsednica IKS Marica Mijajlović zajedno sa pomoćnicima ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastukture Zoranom Ilićem i Jovankom Atanacković.

Komora obeležava svoj dan, postojimo 17 godina. Odlučili smo da i putem ove pomoći pomognemo našim kolegama, da ih podsetimo da je IKS njihova kuća i da smo krupnim koracima krenuli da inženjersku struku vraćamo na mesto koje joj pripada, rekla je Mijajlović.

Mijajlović je podsetila i da je u februaru ove godine sa Ministarstvom građevinarstva potpisan ugovor kojim se omogućava komori da organizuje stručni ispit, izdaje licence i vodi registar inženjera Srbije.

Hvala potpredsednici Vlade Zorani Mihajlović i Ministarstvu na izuzetnoj podršci. Sve što smo zajedno uradili je osnov da naša saradnja bude dugoročna, još bolja i kvalitetnija. A inženjeri Srbije aktivno će učestvovati u izazovnim i zahtevnim projektima koje će država u okviru plana 2020 – 2025 realizovati, rekla je predsednica IKS.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments