Upravni sud u Beogradu je usvojio žalbu Grupe građana „DOSTA JE BILO – SAŠA RADULOVIĆ“ i poništio rešenje Gradske izborne komisije u Požarevcu kojim se odbija proglašenje Izborne liste „Suverenisti“, koju je podnela Grupa građana „DOSTA JE BILO – SAŠA RADULOVIĆ“.

„Lista je odbijena od Strane GIK Požarevac zbog toga što se godinama unazad zauzima stav da, u slučaju dopune izjava birača da podržavaju našu listu, priznaju se samo one izjave koje su date posle donošenja zaključka o dopuni, odnosno posle prve predaje. Što je pogrešan stav. Svaka jasno i nedvosmisleno izražena volja birača ne sme biti osporavana na bilo koji način.
Zauzet je stav od Strane GIKa Požarevac da se ne smeju sakupljati potpisi izmedju prve predaje izjava i dokumentacije do dana i sata kad se primi zaključak od strane njih. Ni to Upravni Sud nije uvažio. Sa druge strane Republička Izborna Komisija kojoj se obratilo radno telo GIK Požarevac za savet je nedvosmisleno dalo uputstvo da se sve izjave prihvate bez obzira na datum. Ni taj savet nisu poslušali. I završilo se tako kako se završilo na sudu. Uz mnogo stresa, i utisak da lista Suverenisti ima opstrukcije pre početka samih izbora od strane članova GIKa te da oni ne žele da nas vide na glasačkom listiću. Srećom Upravni Sud je zauzeo jedini i isprvan stav i Suverenisti – Dosta je bilo je lista broj 5 na lokalnim izborima 21. Juna.“, kaže nosilac liste Suverenisti Slobodan Vasić.

1 1 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments