BEOGRAD – Policija je večeras oko 21.00 sati uspela da potisne sve demonstrante ispred i u širem prostoru oko skupštine Srbije, i postavila kordone, a kod skupštine su stigla četiri oklopna vozila žandarmerije.

Demonstranti sa oboda celog prostora, posebno ka Trgu Nikole Pašića, obaraju kontejnere i guraju na ulicu, i gađaju policiju čime stignu.

Na samom Trgu Nikole Pašića došlo je do većeg sukoba između demonstranata i policije, javlja Tanjugov izveštač.

Kordon policije bio je postavljen ispred ulaza u Skupštinu grada na Trgu Nikole Pašića 6, gde su ih na njih nasrnuli demonstranti, koji su lomili ispred sebe žardinjere, klupe i bacali ka policiji.

Policija je krenula u „juriš“ na demonstrante, potiskujući ih živom silom, a masa demonstranata je zatim krenula nekontrolisano da se povlači, pa je jedan deo otišao ka Terazijama i Hotelu Moskva, a drugi deo kroz prolaz Bezistan.

Policija je potisnula demonstrante, koji se trenutno nalaze na Terazijama, na potezu od Igumanove palate do Medija centra.

Demonstranti su večeras oko 20.30 ponovo izazvali nerede, probili ogradu oko skupštine i pokušali da uđu u hol parlamenta, ali ih je policija oterala suzavcem.

U masi su gorele baklje, koje su bacali na policiju, kao i petarde, flaše, limenke…

Policajci su bacili suzavac, a demonstranti su se razbežali u pravcu Trga Nikole Pašića i ka Bulevaru kralja Aleksandra.

Ponovo haos ispred Skupštine, napadnuta policija, demonstranti potisnuti 38458
Foto: Printscreen

U stampedu su neki učesnici demonstracija povređeni, došla je Hitna pomoć i ukazuje pomoć jednom čoveku.

Policija je napravila kordon kod zgrade Ambasade Češke.

Demonstranti na tim pravcima gađaju policiju kamenicama i flašama. Prostor ispred Skupštine je prazan, između dva kordona policije.

Učesnici protesta negodovali su zbog prisustva jakih policijskih snaga oko zgrade parlamenta, i u nekoliko navrata su im dobacivali „Idite na Kosovo“, što podseća na neke proteste od pre par decenija.

„Žalili“ su se da ih vlast tera da se vakcinišu, predlagali im da se sklone, a neki su imali ideju i da ih puste da uđu u skupštinu.

Među njima su pristalice više političkih organizacija, a partijski lideri, uključujući i Boška Obradovića, Dragana Đilasa, Vuka Jeremića..okruženi svojim saradnicima, u grupama, stoje iza građana

Više o ovoj vesti možete pogledati OVDE.

Autor RTV

1 1 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
1 Comment
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Ime
08/07/2020 21:56

Ajd’ sad malo nepristrasnosti, ako hoćete da se nazivate novinarima.

Zašto lepo ne napišete zašto se protestuje? Da vide i ljudi koji nemaju pristup nezavisnim medijima!