Beograd – Kladovo. Arriva Litas je prva kompanija koja je ponudila ovu uslugu u Srbiji svim zaljubljenicima u dvotočkaše 2017. godine.

Dugoročno posvećena unapređivanju kvaliteta prevoza putnika u Srbiji, Arriva je sa partnerima, Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju GIZ i Dunavskim centrom za kompetenciju, obezbedila specijalnu autobusku liniju. Implementacija nosača za bicikle na Arrivin autobus doprinosi slobodi mobilnosti, povećava dostupnost brojnih destinacija biciklistima, te promoviše biciklizam kao alternativu kratkim vožnjama automobilom, kako bi se smanjila emisija štetnog gasa.

Specijalni nosač može da ponese pet bicikala, a usluga njegovog korišćenja uz kupovinu karte je besplatna. Autobus je počeo da saobraća na liniji Beograd-Kladovo-Beograd, svakog dana, po sledećem redu vožnje: 

Ponovo saobraća Arriva autobus sa nosačima za bicikle na liniji Kladovo - Beograd 19421
  • Beograd 06:00 – Požarevac 7:15 – Veliko Gradište 8:10 – Golubac 8:35 – Donji Milanovac 9:45 – Kladovo 11:00;
  • Kladovo 16:15 – Donji Milanovac 17:30 – Golubac 18:35 – Veliko Gradište 19:00 – Požarevac 19:50 – Beograd 21:10.

Cena povratne karte za Arriva polaske na relaciji Beograd-Kladovo iznosi 2.300 dinara, dok je cena karte u jednom pravcu 1.550 dinara.

Linija ovog specijalnog autobusa nije izabrana slučajno – koristeći je, ljubitelji aktivnog odmora dobijaju mogućnost da istraže brojne biciklističke staze na području Đerdapske klisure. Đerdapska biciklistička ruta otvorena je 2016. godine, pretvarajući ovaj predeo u izuzetnu biciklističku destinaciju, koja se sastoji od šest manjih ruta prilagođenih različitim grupama – od najlakše za porodične vožnje, do najtežih za ljubitelje ekstremnog sporta.

Kompanija Arriva Litas, kao deo Arriva Grupe koja posluje u 14 zemalja, i ove godine je u saobraćaj uključila autobus koji poseduje nosač za bicikle, na svakodnevnoj liniji

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments