Povodom trenutne epidemiološke situacije u opštini Petrovac na Mlavi, juče je održana konferencija za medije na kojoj se obratila Hristina Đorđević, šef kabineta predsednika opštine Petrovac na Mlavi.

„Poštovani sugrađani,

S obzirom na to da je Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti KOVID 19 održao vanrednu sednicu 31. avgusta i doneo zaključke koji se tiču poštovanja primene epidemioloških mera i da je naša JLS dobila juče dopis od Vlade Republike Srbije o neophodnom pooštravanju kontrole sprovođenja mera, imamo dužnost i obavezu da se obratimo našim sugrađanima i još jednom podsetimo sve na važnost poštovanja mera.

U narednom periodu, može se očekivati pojačana kontrola i kaznena politika pravnih, ali i fizičkih lica po pitanju pridržavanja mera. Zbog toga, molimo sve naše sugrađane da se strogo pridržavaju propisanih mera i protokola. Nošenje maski i držanje distance i dalje su najefikasniji način u sprečavanju širenja zaraze. Krizni štab je doneo odluku da je maksimalno dozvoljeni broj osoba na javnim okupljanjima u otvorenom i zatvorenom prostoru povećan sa 10 na 30 osoba. Doneta je i odluka da se rad ugostiteljskih objekata koji imaju baštu produžava do 01.00 čas posle ponoći, naravano uz pridržavanje svih mera propisanih Zakonom i Uredbama.

Mi se sada nalazimo u jednoj specifičnoj situaciji, jer je evidentno da mere popuštaju, ali se odgovornost samim tim prenosi na nas same. Posebno je osetljiva situacija sada, kada su škole počele sa radom. Dakle, svi moramo imati na umu koliko je važno da polazak ali i boravak dece u školi bude što bezbedniji. Zbog toga je sada, možda i više nego u proteklom periodu važno pridržavanje mera koje je propisao Krizni štab. Pored toga, važno je pridržavanje i školskih protokola, ali i savesno ponašanje kako se, u slučaju pojave infekcije, zaraza ne bi proširila.

Veliku odgovornost imamo prema deci, jer su dosta već propustili zbog perioda kada škole nisu radile i ne smemo dozvoliti da se njihov povratak u školske klupe ugrozi. Predsednik opštine, kao Komandant kriznog štaba, redovno prati situaciju i održava komunikaciju sa nadležnim službama, ali i Policijom, Sudom i školama. Tako da je, i sa te strane kontrola pojačana, kako bi, polazak dece u školu bio što bezbedniji. Na naše veliko zadovoljstvo, kompanija Galenica Pharmacy, donirala je svim učenicima sa naše teritorije zaštitne maske. Zaista je za svaku pohvalu, što smo i tokom najtežih trenutaka od proglašenja pandemije imali podršku privatnog sektora i što dalje kompanije koje su društveno odgovorne, imaju osećaj za pravi trenutak kada treba da priskoče u pomoć.

Dakle, sada nikako nije vreme za opuštanje,te još jednom molimo sve naše sugrađane da ostanu dosledni i savesni kao do sada.

Iskoristiću ovu priliku i da podsetim još jednom sve naše sugrađane koji su zainteresovani za uvođenje priključaka za gas, da se prijave što ranije, kako se proces gasifikacije ne bi usporavao. Sada nas očekuju radovi u širem centru grada, po negde i izmene režima saobraćaja, tako da molim sve za razumevanje i strpljenje. Sve dodatne informacije mogu se dobiti lično u opštinskoj upravi, u kancelariji broj 26 ili pozivom na 332 722, kao i na broj mobilnog telefona koji je dostupan na sajtu opštine i u medijima.“

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments