Potpisivanjem današnjeg sporazuma o saradnji omogućeno je roditeljima da ostvare pravo na naknadu dela troškova boravka dece u privatnoj predškolskoj ustanovi „Liliput 012“, čiji je kapacitet 85 dece.

Požarevac: grad potpisao sporazum o saradnji sa još jednim privatnim vrtićem 36965

Poznato je već da je grad Požarevac doneo odluku o pravu na naknadu dela troškova u privatnoj predškolskoj ustanovi čiji je osnivač drugo pravno ili fizičko lice. Ovakav sporazum već je potpisan sa predškolskom ustanovom  „Zdravo dete“, koji može da primi 110 dece . Reč je o predškolskim ustanovama koje su akreditovane i verifikovane od strane Ministarstva prosvete,nauke i tehnološkog razvoja republike Srbije.

„Potpisivanjem ovog sporazuma o saradnji praktično smo omogućili gotovo svim roditeljima na teritoriji grada Požarevca da ostvare pravo na naknadu dela troškova boravka dece u predškolskoj ustanovi i time rešili jedan veliki problem grada.“, rekao je danas načelnik gradske uprave grada Požarevca Aleksandar Simonović.

„Vrtić će se baviti zdravim odrastanjem dece kao i dobrim partnerstvom sa roditeljima.“, kaže vlasnik vrtića „Lililput 012“ Nikola Golubović.

Požarevac: grad potpisao sporazum o saradnji sa još jednim privatnim vrtićem 36965 Požarevac: grad potpisao sporazum o saradnji sa još jednim privatnim vrtićem 36965

Grad subvecioniše 80% cene privatnih vrtića sa kojima ima potpisan sporazum o saradnji. Cena koju roditelji plaćaju je ista kao u Predškolskoj ustanovi „Ljubica Vrebalov“ – 3800 dinara.

Postupak je jednostavan. Deca koja se nalaze „ispod crte“ u pomenutoj državnoj ustanovi dobijaju odbijenicu tako da sa njom mogu da se upišu u ovaj  privatni vrtić. Ekonomska cena vrtića je 19 000 dinara.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments